Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Giving, για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Να και κάτι πολύ ενδιαφέρον που μας αφορά όλους. Με την κοινή διαπίστωση ότι πολλές φορές άνθρωποι, εταιρείες και οργανισμοί θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, όμως δεν γνωρίζουν πού υπάρχει μεγαλύτερη ή πραγματική ανάγκη ή δεν ξέρουν πώς να προχωρήσουν για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε το Giving.

  
Το Giving είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης για ανθρώπους, εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 2016 από μια έμπειρη ομάδα στελεχών του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η αποστολή τους είναι να δημιουργήσουν ένα κοινό τόπο αρωγών για την Ελλάδα, θέτοντας την τεχνογνωσία του Ιδρύματος Μποδοσάκη στη διάθεσή τους.

Η συνεισφορά μας μπορεί να είναι σε χρήματα, σε εθελοντική εργασία αλλά και στην κατάθεση μιας ιδέας που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή τη χρονική στιγμή τρέχει μια συντονισμένη προσπάθεια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους γιατί έχασαν τους δικούς τους στον πόλεμο ή στη διαδρομή προς την Ελλάδα και κινδυνεύουν από διακινητές και άλλα παράνομα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων. Τα παιδιά αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα των προσφυγικών ροών και έχουν επείγουσα ανάγκη προστασίας και διασφάλισης των δικαιωμάτων τους. Η παροχή πρόνοιας, προστασίας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών είναι βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Το Giving αναδεικνύει την ανάγκη αυτή και συνεργάζεται με τις ΜΚΟ που προσφέρουν υπηρεσίες προστασίας ασυνόδευτων παιδιών.

(Φωτ. ΜΕΤΑδραση)

Κάνοντας μία δωρεά στο Giving, μπορείτε να ενισχύσετε τις υπηρεσίες που αφορούν ασυνόδευτα παιδιά ΜΚΟ οργανώσεων που βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές: Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Κω, Ορεστιάδα και Ειδομένη.

Επικοινωνία με το Giving: 210 – 3223246 και στο e-mail giving@bodossaki.gr 
και στην ιστοσελίδα τους http://www.giving.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου