Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Hateful Eight (2016), Μισητοί Οχτώ - κριτική ταινίας

Ταραντίνο, προσκυνώ. Αν και δήλωσες ότι είναι η τελευταία σου ταινία, μέσα μου εύχομαι να κάνεις και την Νο 9. Θα σε περιμένω μαζί με τους άλλους θαυμαστές σου.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μερικά χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, που αποτελείται από κυνηγούς επικηρυγμένων, φυγάδες κι ανθρώπους του νόμου, βρίσκουν καταφύγιο σε μια ορεινή στάση κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας και μπλέκονται σε μία πλεκτάνη προδοσίας κι εξαπάτησης. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν;

Αποτέλεσμα εικόνας για hateful eightΚΡΙΤΙΚΗ: Η τελευταία ταινία του Ταραντίνο είναι μια αναμενόμενα εξαιρετική ταινία. Δεν μπορείς εύκολα να τη χαρακτηρίσεις ως καθαρόαιμο Ουέστερν γιατί θυμίζει πολύ την Αγκάθα Κρίστι, όπου όλοι οι ύποπτοι είναι σε ένα δωμάτιο και όλοι είναι εξίσου ύποπτοι ως θύτες ή ως θύματα. Ιστορία με πολλές ανατροπές, σκηνές καρτουνίστικής βίας αλά Ταραντίνο, καταπληκτικές ερμηνείες, συγκλονιστική φωτογραφία. Χαρακτήρες αντίθετοι μεταξύ τους που ξεδιπλώνονται αργά και βασανιστικά. Η ύπαρξη του μαύρου Samuel L. Jackson είναι το "πιπέρι" της ιστορίας. Το σκηνικό της άσπρης από το χιόνι υπαίθρου κρυώνει ακόμα και το δικό σου χώρο (πάρτε και μια ζακέτα μαζί σας) ενώ η επιλογή του κύριου σκηνικού - της αίθουσας όπου όλοι οι καλοί και οι κακοί χωρούν - μυρίζει θέατρο.



Το πρώτο 20λεπτο είναι αργό ενώ μετά καθηλώνεσαι. Τελειώνει η προβολή και δε θες να σηκωθείς.Την τόοοοοσο συζητημένη μουσική του Ennio Morricone ούτε που την "άκουσα" - αντίθετα θυμάμαι ακόμα τη μουσική που έγραψε πριν από 40 χρόνια για το The Good, the Bad and the Ugly - αν κάτι σας λέει αυτό.
Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του '14, στην περιοχή κοντά στο Telluride στο Colorado.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Quentin Tarantino
Παίζουν: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, and Bruce Dern

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου