Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Seabin - ο καθαριστής της θάλασσας

Η ερώτηση θα μπορούσε να είναι ως εξής: τι είναι μεταλλικό, ζει στη θάλασσα και τρέφεται με σκουπίδια; Μα φυσικά το Seabin. Δεν το ξέρετε; Ε, ούτε κι εγώ. Όμως ελπίζω κάποια μέρα να το δω και στα δικά μας θαλάσσια ύδατα.

floating-rubbish-bin-ocean-cleaning-seabin-andrew-turton-pete-ceglinski-australia-gif-10

Τι είναι: το Seabin είναι ένας πλεούμενος κάδος αποριμμάτων που απορροφάει σκουπίδια από τη θάλασσα. Οι Αυστραλοί Andrew Turton και Pete Ceglinski, δημιούργησαν αυτόν τον κάδο, ο οποίος συλλέγει πλαστικά μποικάλια, χαρτιά, λάδια, καύσιμα και οποιοδήποτε άλλο σκουπίδι επιπλέει στη θάλασσα. Στα 4 χρόνια που το δοκιμάζουν δεν έχει πιαστεί κανένα ψάρι στον κάδο. Ιδανικά μέρη τοποθέτησης του Seabin είναι οι μαρίνες, τα λιμάνια, τα Yaht Clubs όπου  συσσωρεύονται τα σκουπίδια.
Η ιδέα ήταν να βρουν κατι πιο φθηνό και με πιο χαμηλό κόστος συντήρησης απ' αυτό των πλοιαρίων περισυλλογής σκουπιδιών.
Ένας στόχος των δημιουργών είναι να καταφέρουν να κατασκευάσουν το Seabin χρησιμοποιώντας τα ίδια τα σκουπίδια που έχουν μαζέψει με αυτό.
Σχεδόν όλα τα κομμάτια που χρειάζονται για την κατασκευή του θαλάσσιου κάδου τα κατασκευάζουν οι ίδιοι και ευελπιστούν ότι θα το "ναυπηγήσουν" μέσα στο 2016. Μέσω της πλατφόρμας  Indiegogo –  κατάφεραν να μαζέψουν $267.767! 

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.seabinproject.com/ 


και βιντεάκι στο https://www.youtube.com/watch?v=UDgut1DK8BQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου