Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Εθελοντές κτηνίατροι - (ΕΔΚΕ)

Δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχουμε φιλόζωη κουλτούρα αλλά ούτε και κράτος πρόνοιας για τα αδέσποτα ζώα (ξέρω ... τώρα σκεφτήκατε ότι δεν έχουμε κράτος ούτε για τους πολίτες ... άλλη κουβέντα αυτή). Στον τόπο μας σε λίγο καιρό τις λύσεις θα δίνουν οι ΜΚΟ και οι εθελοντές! Ας επανέλθω στο θέμα μου. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που στόχο έχει την προσφορά βοήθειας σε ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης και κατ’ επέκταση τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων.


Αποτέλεσμα εικόνας για αδεσποτα ζωα πληροφοριες Η προσπάθεια είναι μοναδική παγκοσμίως! Τα ζώα που κυκλοφορούν στους δρόμους υποφέρουν από ασθένειες που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την απαραίτητη φροντίδα, ενώ η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους επιβαρύνει τόσο την υγεία τους όσο και τη ζωή των τοπικών κοινωνιών. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που απαρτίζουν την ΕΔΚΕ, ένας σκύλος ή μία γάτα που δεν έχει εμβολιαστεί και δεν έχει λάβει αντιπαρασιτική αγωγή, ενώ συγχρόνως καταπίνει απόνερα και τρέφεται με σκουπίδια και τρωκτικά, μπορεί να μεταφέρει λοιμώξεις και παρασιτικούς παράγοντες οι οποίοι μεταδίδονται και στον άνθρωπο αλλά και σε οικόσιτα ζώα. Η ΕΔΚΕ φροντίζει και άγρια ζώα.

Οι εθελοντές κτηνίατροι αναλαμβάνουν τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τη στείρωση των αδέσποτων, ενώ αναλόγως προχωρούν σε αιματολογικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης τραυμάτων.
Η ΕΔΚΕ επεμβαίνει μετά από:
- Πρόσκληση από φιλοζωικά σωματεία, δημοτικές αρχές, συλλόγους ή ομάδες ανθρώπων που σκοπό έχουν την βοήθεια των ζώων
- Δική της πρωτοβουλία, σε περιοχές που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης.
Η χρηματοδότηση γίνεται από τους φορείς που τους καλούν, από εταιρίες φαρμακευτικές, εταιρίες ζωοτροφών και από ιδιωτικές χορηγίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και φυσικά να ενισχύσετε οικονομικά ή με όποιο άλλο τρόπο μπορείτε, δείτε στο  http://www.edke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου