Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το Πνεύμα των εορτών

Το Άγιο πνεύμα των Χριστουγέννων πάντα ξεχνάει το σπίτι μου. Δεν ξέρω πως γίνεται αλλά κάθε τέτοιες μέρες - Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - η μυρωδιά του μπαρουτιού είναι έντονη. Ενίοτε σκεπάζεται από τις γαργαλιστικές μυρωδιές μελομακάρονων, κουραμπιέδων, γαλοπούλας και λοιπών εορταστικών εδεσμάτων, αλλά ο αέρας βαρύς. Δεν ξέρεις πότε θα ξεσπάσει η μπόρα, ποιος θα το ξεκινήσει και το κυριότερο για ποια ασήμαντη αφορμή θα διαλυθεί το σύμπαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστουγενναΦέτος το παράκανε το πνεύμα: 25, 26 και 27/12 δε σταμάτησε να μας ερεθίζει. Τις επόμενες μέρες δεν έγινε τίποτα απλά γιατί αποφύγαμε την επικοινωνία. Μούγκα... 
Αγάπη, αγάπη , αγάπη είναι το κυρίαρχο μήνυμα των ημερών. Και που κρύβεται;

Χθες, τελευταία ημέρα του χρόνου, κάναμε όλοι τον απολογισμό μας και βρήκαμε για άλλη μια φορά ότι όλοι οι άλλοι φταίνε και όχι εμείς;

Άντε να περάσουν οι μέρες, να πάρουμε δυνάμεις για να αντέξουμε και τα Χριστούγεννα του 2016! Που θα πάει ... μπορεί ως τότε να έχουμε καταλάβει ότι η συμβίωση δεν είναι απλό πράγμα. Θέλει μεγάλη υπομονή και θέληση για να τα πας καλά, να ξέρεις πότε θα υποχωρήσεις και πότε θα διεκδικήσεις. Πότε αξίζει να υψώνεις φωνή και πότε άδικα σκούζεις.

Να λες κι ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα έχεις και να μειώνεις την αξία αυτών που δεν έχεις. Η ζωή είναι μικρή γι' αυτό πρέπει να την εκτιμάμε και να την τιμάμε όσο περισσότερο γίνεται.
Αποτέλεσμα εικόνας για family

Το καλό του να έχεις οικογένεια είναι ξέρεις ότι πάντα, ότι και να γίνει, σε αγαπάει και θα σε στηρίζει σε ότι κάνεις. Είναι εκεί για σένα.

Άντε και του χρόνου ... Καλή χρονιά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου