Τι καλύτερο από το να κάνεις μια σπιτική πίτσα και να φας όση θέλεις; Η συνταγή βγάζει 8 πίτσες - για 4 στόματα. Γράφω τη συνταγή με βασικά υλικά γιατί αν έπρεπε να αναφέρω όλους τους πιθανούς συνδυασμούς ... ακόμα θα έγραφα!
Παρασκευή ζύμης πίτσας: Σε μεγάλο μπολ ρίχνω 250 ml χλιαρό νερό, 1 φάκελο ξηρή μαγιά, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και ανακατώνω με σύρμα ή με κουτάλι σούπας. Προσθέτω λίγο-λίγο 370 γρ αλεύρι σκληρό και 100 γρ νιφάδες βρώμης ενώ ανακατεύω με ένα κουτάλι. Το μείγμα είναι μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και τη βάζω για μισή ώρα στο φούρνο για να φουσκώσει. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο φούρνος είναι ΚΡΥΟΣ!
Την ώρα που η ζύμη φουσκώνει, κόβω σε κυβάκια 400 γρ. αλλαντικών - ότι σας αρέσει.
Συμβουλή: Στον Σκλαβενίτη, τμήμα αλλαντικών, θα βρείτε "γωνιές αλλαντικών" ιδανικές για πίτσα ή ομελέτα προς 2,50 ευρώ το κιλό!
Ετοιμάζω σάλτσα σ' ένα μπολάκι: Ανακατεύουμε 1/2 Pummaro, την ίδια ποσότητα κέτσαπ, 1 κ.γ βασιλικός, 1 κουταλιά σούπας Worcester sauce (γούστερ σος) και λίγο ταμπάσκο.
(Αν βαρεθείτε ή δεν έχετε τα υλικά βάλτε κέτσαπ - ο περισσότερος κόσμος δε θα καταλάβει τη διαφορά).
Ανάβω τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί σε 2 σχάρες φούρνου.
Συμβουλή: Μη βάλετε πολύ αλεύρι στον πάγκο γιατί η ζύμη το ρουφάει αλλά στο τέλος θα γίνει άνοστο το ζυμάρι. Όταν θα τελειώσετε με το άνοιγμα των 8 κομματιών, τρίψτε τα χέρια σας με λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Ψήσιμο: τοποθετώ τη σχάρα στην πιο κάτω θέση του φούρνου και ψήνω σε δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά - να ροδίσει η επιφάνεια του τυριού. Επαναλαμβάνω το ίδιο με την άλλη σχάρα.
Όλοι είναι ευχαριστημένοι!
Πίτσα ενηλίκων: κάποιες φορές ψήνω μια ζύμη απλή με σάλτσα και λίγο τυρί και όταν τη βγάλω από το φούρνο προσθέτω προσούτο ή σαλάμι και ρόκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου