Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ένας τοίχος...μουσικός!

Η Neustadt Kunsthofpassage είναι μια μποέμικη συνοικία στη Δρέσδη της Γερμανίας, γνωστή και ως η “συνοικία των φοιτητών”. 
Οι Annette Paul, Christoph Roßner and André Tempel κάτοικοι και καλλιτέχνες ενός κτιρίου της περιοχής, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αποφάσισαν να “μετατρέψουν” τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!
Κάλυψαν ολόκληρη την επιφάνεια με υδρορροές και χοάνες σε σχήμα μουσικών οργάνων και όταν η βροχή αρχίζει να πέφτει, αυτό το πολύχρωμο σύστημα αποστράγγισης “αιχμαλωτίζει” το νερό και μετατρέπει τον τοίχο σε εκπληκτική μουσική μπάντα!

Αυτό συμβαίνει καθ όλη τη διάρκεια της βροχής, όπου ανάλογα με τη δύναμη, την πυκνότητα και την ένταση των σταγόνων αναπτύσσονται κάθε φορά διαφορετικές μουσικές συνθέσεις, ενώ όσο βρέχει η γειτονιά πλημμυρίζει με εκπληκτικούς ήχους.








Το Funnel Wall (όπως έχει ονομαστεί αυτός ο τοίχος) “παίζει” σλόου αλλά και ροκ κομμάτια ανάλογα με τα κέφια και την ορμή της βροχής και αποτελεί δικαίως ένα από τα πιο αξιοπερίεργα κτίρια στην περιοχή. Ο μουσικός τοίχος βρίσκεται στην AlaunstraàƒŸe 70/Görlitzer StraàƒŸe 20-5, Dresden, German.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου