Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Clean Sleeping! Το νέο trend υγείας


Ο «καθαρός ύπνος» είναι η νέα τάση αντιγήρανσης και το μυστικό υγείας της Gwyneth Paltrow (ποιάς άλλης θα μου πείτε...)
Η "καθαρή τροφή" ήταν η τάση του 2016 και ήταν εύκολο να την καταλάβεις. Μην τρώς πολλά "junk" ή τροποποιημένα τρόφιμα. 
Αλλά ο "καθαρός ύπνος" τι σημαίνει? 
Καθαρά σεντόνια? Υπνος σε φυσικό περιβάλλον?


Όπως εξηγεί η διάσημη ηθοποιός ο τρόπος ζωής της δεν βασίζεται μόνο στο clean eating, δηλαδή την προσεγμένη διατροφή, αλλά και το clean sleeping, δηλαδή τουλάχιστον εφτά ή οχτώ ώρες καλής ποιότητας ύπνου και ιδανικά δέκα ώρες!
Η διάσημη ηθοποιός που δηλώνει οπαδός της υγιεινής ζωής και έχει γίνει εμπνευστής πολλών τάσεων σχετικών με τον υγιεινό τρόπο ζωής, εξηγεί ότι κοιμάται τουλάχιστον εφτά με οχτώ ώρες κάθε βράδυ και επισημαίνει ότι εάν κάποιος αισθάνεται ότι κουράζεται εύκολα, ξεχνάει ή αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που τον στρεσάρουν σε σύγκριση με το παρελθόν, ο ένοχος μπορεί να είναι το γεγονός ότι δεν κοιμάται επαρκώς.
Όπως εξηγεί η διάσημη ηθοποιός ο τρόπος ζωής της δεν βασίζεται μόνο στο clean eating, δηλαδή την προσεγμένη διατροφή, αλλά και το clean sleeping, δηλαδή τουλάχιστον εφτά ή οχτώ ώρες καλής ποιότητας ύπνου και ιδανικά δέκα ώρες!
Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στο να καθοριστούν τα επίπεδα της όρεξης και της ενέργειας και όπως δηλώνει η ηθοποιός ο ύπνος θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα ακόμη και πριν από την διατροφή.Ο κακής ποιότητας ύπνος διαταράσσει τον μεταβολισμό και τις ορμόνες και μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους, κακή διάθεση, αδυναμία συγκέντρωσης και κακή μνήμη.
Η ίδια η Qwyneth Paltrow προτείνει μερικούς απλούς και έξυπνους τρόπους για να κοιμόμαστε «καθαρά» μεταξύ των οποίων είναι η ενασχόληση με τη γιόγκα, η αποφυγή των βραδινών σνακ και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε η επιλογή αυτών που δεν έχουν ζάχαρη, το μασάζ των ποδιών με ενυδατική κρέμα πριν τον ύπνο, αλλά και οι μαλάξεις στον αυχένα και το μασάζ στο κεφάλι τις βραδινές ώρες.


Μερικές ακόμα συμβουλές για να βελτιώσεις τον ύπνο σου
  • Κράτησε μια σταθερή ώρα ύπνου, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα
  • Μιά ώρα πριν πας για ύπνο, χαλάρωσε και στερήσου τα τεχνολογικά σου γκατζετάκια
  • Μην πίνεις καφέ μετά τις 4 το απόγευμα
  • Μην πίνεις αλκοόλ πριν πάς στο κρεβάτι
  • Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο και μακρυά από το κρεβάτι σου
  • Κάνε λίγη γυμναστική κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η Gwyneth στο νέο της βιβλίο, Clean Beauty, εξηγεί οτι ένας καλός ύπνος κάνει θαύματα στην εμφάνισή σας. Πιστεύει οτι είναι το κλειδί της αντιγήρανσης, του λεπτού σώματος αλλά και των δυνατών λαμπερών μαλλιών.

Ένας καλός βραδινός ύπνος άλλωστε βελτιώνει την σωματική και ψυχική μας υγεία, μειώνει τα επίπεδα του στρές στον οργανισμό μας και δυναμώνει το μυαλό μας.

Καληνύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου