Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

«Man v. Fat Football» (δημοφιλής δίαιτα)

«Man v. Fat Football» ονομάζεται μια πρωτότυπη βρετανική δίαιτα ειδική για άνδρες - μη επαγγελματίες - που συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. «Ποδόσφαιρο εναντίον πάχους» (Man v. Fat Football) ονομάζεται μια νέα δίαιτα που ενθουσιάζει τους Βρετανούς λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της. Στις αρχές του 2016, ο 39χρονος Άντριου Σάναχαν εμπνευστής της δίαιτας «Man v. Fat»,  ίδρυσε το πρώτο διαιτητικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο κοστίζει στους συμμετέχοντες περίπου 100 ευρώ, και με το οποίο περισσότεροι από 1.500 άνδρες στην Μεγάλη Βρετανία έχουν χάσει ήδη περιττά κιλά. Μέσα σε έξι μήνες, 95% των συμμετεχόντων έχασαν κιλά, ενώ 62% εξ' αυτών είδαν μέχρι και 5% μείωση τους λίπους. 80 παίκτες ξεκίνησαν στις αρχές του 2016 το πρωτάθλημα, το οποίο διαρκούσε τρεις μήνες με ματς κάθε εβδομάδα. Κάθε ματς είχε διάρκεια μισή ώρα και η κάθε ομάδα απαρτιζόταν από δέκα παίκτες. Στο τελικό αποτέλεσμα του ματς προσμετρούνται εκτός από τα γκολ και τα κιλά που έχουν χάσει οι παίκτες. Αποτέλεσμα; Η δίαιτα του ενός γίνεται υπόθεση ολόκληρη της ομάδας.



Οι άντρες πολύ σπάνια συζητούν για δίαιτες και για τα παραπανίσια κιλά τους αντίθετα από τις γυναίκες που είναι κυρίαρχο θέμα συζήτησης ειδικά τους μήνες μετά τα Χριστούγεννα και την περίοδο προ παραλίας. Ο Σάναχαν είναι περήφανος για την πρωτότυπη ιδέα του και τονίζει ότι «ξαφνικά οι άνδρες αρχίζουν να μιλούν μεταξύ τους για συνταγές ή για τις δυσκολίες να βρουν ρούχα που να τους χωράνε». Παράλληλα, στο διαδικτυακό φόρουμ περίπου 10.000 άνδρες ανταλλάσσουν ιδέες για σωματικές ασκήσεις, διαιτητικές σαλάτες και προσπαθούν να δώσουν ο ένας στον άλλον κίνητρα για να συνεχίσουν την προσπάθεια.
 



Για τους Βρετανούς υπέρβαρους άντρες το αδυνάτισμα είναι μια επίπονη υπόθεση αν όμως τους πεις ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μπαλίτσα τότε υπάρχει ένα καλό κίνητρο για να προσπαθήσουν. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και η καθιστική ζωή δεν επιτρέπει σε πολλούς την καθημερινή άθληση.  Αρκούν, όπως αποδεικνύεται κι από τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων, 30 λεπτά κάθε εβδομάδα κι ένα ιδιαίτερο κίνητρο για να χάσεις τα περιττά κιλά, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου