Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Σπιτικά μυστικά ομορφιάς!

Μπορείς να περιποιηθείς το μακιγιάζ σου, τα μαλλιά, τα νύχια και γενικότερα την επιδερμίδα σου με υλικά που έχεις στο σπίτι σου και να έχεις τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που θα έβλεπες αν χρησιμοποιούσες  προιόντα του εμπορίου. Επιπλέον ξέρεις οτι είναι υγιεινά και σχεδόν ανέξοδα, αν τα συγκρίνεις με τις τιμές που έχουν τα καλλυντικά προϊόντα.


Λάδι καρύδας για μάσκα μαλλιών πριν το λούσιμο

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες και μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται υγιή, λαμπερά και πάνω απ’ όλα ενυδατωμένα.
Επίσης αν το χρησιμοποιήσεις σαν μάσκα μαλλιών σε μικρή ποσότητα πάντα, μπορείς να προστατέψεις τις άκρες σου από την ψαλίδα. 

Γιαούρτι επάνω σε έγκαυμα

Συνήθως το κάνουμε όταν έχουμε καεί από τον ήλιο, αλλά το ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις και αν έχεις καεί από το σίδερο τον μαλλιών σου.
Θα πρέπει να βάλεις μια ποσότητα γιαούρτι αμέσως μόλις καταλάβεις το κάψιμο και να το αφήσεις επάνω για 10 λεπτά.

Μηλόξυδο ως τόνερ
Το μηλόξυδο δρα ως στυπτικό και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να τονώσεις φυσικά το δέρμα σου και κυρίως στο Τ του προσώπου για να αποτρέψεις την δημιουργία κηλίδων.

Κρύα φακελάκια τσαγιού για το πρήξιμο στα μάτια

Ο πιο αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος για να μειώσεις το πρήξιμο, αλλά και να συσφίξεις το δέρμα σου κάτω από τα μάτια. Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν τα χρειαζόμαστε τοποθετούμε στα μάτια μας για 5-6 λεπτά.

Μαγειρική σόδα πάνω από την οδοντόκρεμα για φύγουν οι κηλίδες
Η σόδα είναι πολύ αποτελεσματική στην λεύκανση των δοντιών και αν δεν την αφήσεις για πολύ ώρα δεν βλάπτει το σμάλτο τους. Μπορείς χρησιμοποιώντας την να εξαφανίσεις τα σημάδια από καφέ ή ακόμη και από το τσιγάρο.

Scrub σώματος με αφρόλουτρο και καστανή ζάχαρη
Με την καστανή ζάχαρη μπορείς να φτιάξεις το ιδανικό απολεπιστικό σώματος, βάζοντας την μέσα στο αγαπημένο σου αφρόλουτρο. Αν όμως πιστεύεις ότι είναι πολύ ευαίσθητο το σώμα σου και σκληροί οι κόκκοι, πρόσθεσε και λίγο μέλι ή λάδι καρύδας.

Καθάρισε τις κιτρινίλες στα νύχια με λευκαντική οδοντόκρεμα
Αυτά τα κίτρινα σημάδια μπορεί να εμφανιστούν από το τσιγάρο, τα σκούρα βερνίκια νυχιών ή και από το ημιμόνιμο μανικιούρ. Μπορείς όμως να τα εξαφανίσεις τρίβοντας τα με μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη λευκαντική οδοντόκρεμα.

Σπιτική θεραπεία χειλιών

Mια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Θα πρέπει να ανακατέψεις αρκετά καλά αυτά τα δύο υλικά μέχρι το scrub σου να γίνει πάστα.
Μόλις είσαι έτοιμη, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να απλώσεις με κυκλικές κινήσεις το μείγμα επάνω στα χείλια σου για λίγα λεπτά. Τέλος, θα πρέπει να ξεπλύνεις πολύ καλά το scrub αυτό με ζεστό νερό και να βάλεις το lip balm σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου