Οι ελληνομάγειρες αυτή τη συνταγή θα τη βάφτιζαν με το πιασάρικο "κριθαρότο" καθώς η παρασκευή είναι η ίδια με το ριζότο. Μην ξεχνάτε ότι το κριθαράκι, το ριζότο και τα κρέατα τηγανιού και σχάρας τρώγονται "της ώρας". Στα μεν αμυλούχα "χαλάει" η σαλτσώδη υφή τους καθώς τραβάνε όλα τα υγρά, τα δε κρέατα σκληραίνουν. Τα υλικά είναι για 4 μερίδες.
Εκτέλεση: Χοντροκόβω ένα μέτριο πράσινο μπρόκολο και ψιλοκόβω και ένα ξερό κρεμμύδι.Τα τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο. Προσθέτω ένα ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύω και τσιγαρίζω 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι. Σβήνω με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και προσθέτω λίγο ζωμό Knorr (περίπου τριπλάσια ποσότητα από το κριθαράκι). Σιγανώνω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια για να μη μου κολλήσει το φαγητό. Μόλις σώνεται το υγρό ξαναπροσθέτω από το ζωμό και ξανά και ξανά έως ότου μείνει al dente γιατί έτσι κι αλλιώς, θα συνεχίσει να ψήνεται μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να το σερβίρετε, ακόμα και όταν θα το έχετε αποσύρει από την φωτιά. Όταν είναι έτοιμο αλατοπιπερώνω και προσθέτω τριμμένο τυρί το οποίο ανακατώνω (κατά προτίμηση παρμεζάνα ή πεκορίνο).
Συμβουλή: Αν θέλετε να το απογειώσετε προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού και χοντροαλεσμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: Χοντροκόβω ένα μέτριο πράσινο μπρόκολο και ψιλοκόβω και ένα ξερό κρεμμύδι.Τα τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο. Προσθέτω ένα ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύω και τσιγαρίζω 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι. Σβήνω με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και προσθέτω λίγο ζωμό Knorr (περίπου τριπλάσια ποσότητα από το κριθαράκι). Σιγανώνω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια για να μη μου κολλήσει το φαγητό. Μόλις σώνεται το υγρό ξαναπροσθέτω από το ζωμό και ξανά και ξανά έως ότου μείνει al dente γιατί έτσι κι αλλιώς, θα συνεχίσει να ψήνεται μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να το σερβίρετε, ακόμα και όταν θα το έχετε αποσύρει από την φωτιά. Όταν είναι έτοιμο αλατοπιπερώνω και προσθέτω τριμμένο τυρί το οποίο ανακατώνω (κατά προτίμηση παρμεζάνα ή πεκορίνο).
Συμβουλή: Αν θέλετε να το απογειώσετε προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού και χοντροαλεσμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου