Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Οι φιγούρες του Παριζιάνου Levalet

Ο Levalet είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος Γάλλος street artist.

Χρησιμοποιώντας το χιούμορ και τη σάτιρα, ο καλλιτέχνης καταπιάνεται με σοβαρά θέματα αλλά με έναν πιο ανάλαφρο και περιπαιχτικό τρόπο, προκειμένου να περάσει το μήνυμά του στον κόσμο. 

O Charles Leval, γνωστός ως Levalet, δημιουργεί εκπληκτική street art, και το κάνει με το μοναδικό προσωπικό του στυλ. Εκμεταλεύεται πλήρως την αρχιτεκτονική του Παρισιού, συνδυάζει τις θεατρικές του γνώσεις  και το ταλέντο του στη ζωγραφική και φτιάχνει έργα με μελάνι που γίνονται από μόνα τους αξιοθέατα για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες της γαλλικής πρωτεύουσας. 

Ο Levalet γεμίζει τους δρόμους και τα κτίρια του Παρισιού με παιχνιδιάρικες, εκκεντρικές φιγούρες που μοιάζουν σχεδόν αληθινές και αλληλεπιδρούν με τον περιβάλλοντα χώρο. Κρύβονται, σκαρφαλώνουν, γίνονται μέρος του ιστού της πόλης.




Ο Charles Leval, ισορροπει ανάμεσα στην ποίηση και την κοινωνική διαμαρτυρία. 
Τα έργα του είναι δυναμικά, κριτικά, επιθετικά και ευαίσθητα την ίδια στιγμή.
«Πιστεύω πως το χιούμορ είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μιλήσεις με μεγαλύτερη ευκολία για ευαίσθητα θέματα», λέει ο καλλιτέχνης. 
«Έχει την ιδιότητα να μειώνει το αβάσταχτο στοιχείο μιας είδησης και να αναδεικνύει τον παραλογισμό ακόμα και στις πιο κοινές καταστάσεις». 
Αυτός ο διασκεδαστικός παραλογισμός είναι και το βασικό χαρακτηριστικό των φιγούρων με τις οποίες στολίζει τους τοίχους του Παρισιού, φιγούρες που θυμίζουν τα είδη των ανθρώπων που συναντάμε κάθε μέρα. 



Μερικές φορές, μπορεί να μας θυμίζουν και τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Αυτή τη περίοδο ο Levalet παρουσιάζει στην OPEN Walls Gallery του Βερολίνου την έκθεση Little Boxes, η οποία αποτελείται από 30 κουτιά-μινιατούρες μέσα στα οποία έχει φιλοτεχνήσει μοναδικές θεατρικές σκηνές. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου