Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Knok και χτυπά την πόρτα σου ο γιατρός!

Η πορτογαλική startup knok healthcare θα κλείσει ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας σε ένα μήνα. Η ιδιωτική πλατφόρμα υγείας (τύπου Uber) δίνει στους πελάτες πρόσβαση σε «on demand» και «in person» ιατρική υποστήριξη, όπου και όποτε εκείνοι το έχουν ανάγκη. Με 4 απλές κινήσεις στο κινητό σου, "παραγγέλνεις" γιατρό όπως θα καλούσες ένα ταξί. Στην πλατφόρμα της knok βλέπεις ποιος είναι ο πλησιέστερος γιατρός, πως τον έχουν αξιολογήσει άλλοι ασθενείς, το βιογραφικό του και σε πόση ώρα θα είναι διαθέσιμος. Ο γιατρός θα χτυπήσει την πόρτα σου όπου κι αν είσαι. Η κάθε επίσκεψη κοστίζει 45 ευρώ ενώ έχει υπολογιστεί ότι ο μέσος χρόνος μιας επίσκεψης είναι τα 30 λεπτά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν χρειαστεί το περιστατικό περισσότερο χρόνο θα χρεωθεί παραπάνω.
Ο CEO της εταιρείας José Bastos δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας για παροχή υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένης και οικονομικά προσιτής υγειονομικής περίθαλψης, ενώ επίσης παρέχουμε μια πηγή πρόσθετης αποζημίωσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς που συχνά δεν αμείβονται καλά».
Η πλατφόρμα του knok ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 στην Πορτογαλία σημειώνοντας 15% μέση εβδομαδιαία αύξηση τους τελευταίους 10 μήνες, ενώ τον Μάιο θεωρήθηκε μια απ’ τις καλύτερες startup για να επενδύσει κανείς σύμφωνα με το Global Investment Forum. Έτσι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 300 χιλιάδων λιρών σε γύρο χρηματοδότησης που ηγήθηκε η Mustard Seed του Λονδίνου, με στόχο να αναπτύξει τις υπηρεσίες της τόσο στη Πορτογαλία όσο και σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου