Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ένας αλλοιώτικος κιμάς για μακαρόνια

Στην Ελλάδα όταν λέμε μακαρόνια με κιμά όλοι καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Είναι το κλασικό πιάτο που όλοι αγαπάμε και είναι η λύση όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις. Επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι βρήκα μια συνταγή διαφορετική. Έχει ορισμένα υλικά που δε χρησιμοποιούνται συχνά, όμως αν τα αγοράσετε θα δείτε πόσο ωραία ταιριάζουν και με άλλα φαγητά που ούτε το φανταζόσασταν.

ΥΛΙΚΑ για 5 μερίδες:
750 γρ. διπλοπερασμένου κιμά (υπολογίζω 150γρ. ανά μερίδα)
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
χυμό από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας Worcester Sauce (Γούστερ Σος)
1 κουταλιά της σούπας HP Sauce
1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζω το κρεμμύδι και προσθέτω τον κιμά. Μόλις πάρει χρώμα, κάνω χώρο στο κέντρο του τηγανιού για να προσθέσω ψιλοκομμένη την μπανάνα. Με ξύλινη κουτάλα την πιέζω για να διαλυθεί όσο γίνεται. Προσθέτω τον πορτοκαλοχυμό, 1/2 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω, σκεπάζω το τηγάνι με το καπάκι  και χαμηλώνω τη φωτιά. Σε 20 λεπτά δοκιμάζω τον κιμά. Αν είναι έτοιμος (εξαρτάται από το πόσο καλά τον έχω τσιγαρίσει) προσθέτω την Worcester Sauce και την HP Sauce. Ανακατεύω, βγάζω από τη φωτιά το σκεύος και προσθέτω τον δυόσμο.
Ο κιμάς δεν είναι ζουμερός - είναι "στεγνός". Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω νερό ή να βάλετε μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο σας για να τον κάνετε πιο ζουμερό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν έχει καπάκι το τηγάνι, τοποθετώ διάφανη μεμβράνη από άκρη σε άκρη - απλά προσέξτε να την αφαιρέσετε με πιρούνι και με προσοχή γιατί βγαίνει ο καυτός ατμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου