Εύκολη συνταγή, αγαπημένη για βραδινό, νόστιμη για ορεκτικό.
Η Bruschetta - μπρουσκέτα στα ελληνικά - είναι μια φέτα από ζεστό χωριάτικο ψωμί ή φρυγανιά, αρωματισμένη με σκόρδο, ραντισμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με αλάτι. Αυτή είναι η απλή αυθεντική εκδοχή της. Σήμερα έχει ταυτιστεί με φρυγανισμένο ψωμί και έχει φορτωθεί με διάφορα άλλα υλικά. Πολύ συχνά θα τη δείτε στους καταλόγους των εστιατορίων ως ορεκτικό.
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
8 φέτες χωριάτικου ψωμιού ή ολικής άλεσης
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 τριμμένο σκόρδο
λίγο θυμάρι ή ότι άλλο ξερό αρωματικό θέλετε
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού με ένα πινέλο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το θυμάρι. Σε 1 λεπτό το βγάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Μοιράζω τα μανιτάρια πάνω στις φέτες ψωμιού και σερβίρω.
Η Bruschetta - μπρουσκέτα στα ελληνικά - είναι μια φέτα από ζεστό χωριάτικο ψωμί ή φρυγανιά, αρωματισμένη με σκόρδο, ραντισμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με αλάτι. Αυτή είναι η απλή αυθεντική εκδοχή της. Σήμερα έχει ταυτιστεί με φρυγανισμένο ψωμί και έχει φορτωθεί με διάφορα άλλα υλικά. Πολύ συχνά θα τη δείτε στους καταλόγους των εστιατορίων ως ορεκτικό.
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
8 φέτες χωριάτικου ψωμιού ή ολικής άλεσης
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 τριμμένο σκόρδο
λίγο θυμάρι ή ότι άλλο ξερό αρωματικό θέλετε
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού με ένα πινέλο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το θυμάρι. Σε 1 λεπτό το βγάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Μοιράζω τα μανιτάρια πάνω στις φέτες ψωμιού και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου