Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Bruschetta με μανιτάρια

Εύκολη συνταγή, αγαπημένη για βραδινό, νόστιμη για ορεκτικό.
Η Bruschetta - μπρουσκέτα στα ελληνικά - είναι μια φέτα από ζεστό χωριάτικο ψωμί ή φρυγανιά, αρωματισμένη με σκόρδο, ραντισμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με αλάτι. Αυτή είναι η απλή αυθεντική εκδοχή της. Σήμερα έχει ταυτιστεί με φρυγανισμένο ψωμί και έχει φορτωθεί με διάφορα άλλα υλικά. Πολύ συχνά θα τη δείτε στους καταλόγους των εστιατορίων ως ορεκτικό.

Μπρουσκέτες με φρέσκα μανιτάρια και μπαλσάμικο ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
8 φέτες χωριάτικου ψωμιού ή ολικής άλεσης
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2  φρέσκα κρεμμύδια  κομμένα σε ροδέλες
1 τριμμένο σκόρδο
λίγο θυμάρι ή ότι άλλο ξερό αρωματικό θέλετε
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο 
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού με ένα πινέλο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το θυμάρι. Σε 1 λεπτό το βγάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Μοιράζω τα μανιτάρια πάνω στις φέτες ψωμιού και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου