Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ταβέρνα η "Άνοιξη" - Νέα Σμύρνη

Βρέθηκα στη συγκεκριμένη ταβέρνα με τη βεβαιότητα ότι θα φάω καλά καθώς πήγα με τη Ζωή, που ξέρει από καλό φαγητό. Η Ζωή μας αποκάλυψε ότι πρόκειται για μια από τις πιο παλιές και παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής με μεγάλη «ιστορία» στις πλάτες της που έκλεισε το φθινόπωρο του 2014 προκαλώντας λύπη σε αρκετό κόσμο που την είχε συνδέσει με ωραία γεγονότα και ξανάνοιξε πριν λίγο καιρό ανακαινισμένη υπό νέα διεύθυνση.

Ο χώρος στενόμακρος, όμορφος, προσεγμένος με αρκετά παραδοσιακά ρετρό αντικείμενα και ένα μεγάλο μαυροπίνακα στον οποίο βρίσκονται γραμμένες κάποιες από τις κλασικές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου ή γνωμικά και παροιμίες γνωστές σε όλους. Έχει και σχετικά μεγάλο εξωτερικό χώρο ο οποίος «βλέπει» στην πλατεία της Άνοιξης, κλεισμένος τώρα το χειμώνα με τις γνωστές τέντες.
Η ταβέρνα, κάποιες μέρες, έχει μουσική και τραγούδι με αποτέλεσμα το κέφι και το γλέντι να «ανάβουν» τις πιο προχωρημένες ώρες. Σαββατόβραδο κάντε κράτηση πριν πάτε.

Το φαγητό είναι πολύ καλό - οικονομικό, με αρκετές επιλογές τόσο σε ορεκτικά όσο και στα κύρια κρεατικά ή ψαρικά. Στην αρχή ήρθε τσίπουρο για καλωσόρισμα μαζί με παξιμαδάκια και ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης. Από τον κατάλογο έχω δοκιμάσει στις δύο φορές που πήγαμε τα εξής: Κότσι πεντανόστιμο που έλιωνε (11 ευρώ), τραγανές τηγανητές πατάτες (3 ευρώ), σαλάτα πράσινη -τίποτα το ιδιαίτερο(5,5 ευρώ), σωστά ψημένη σαρδέλα (6 ευρώ), γαύρο χωρίς λαδίλα (5 ευρώ), σκορδάτα παντζάρια (4 ευρώ), φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και χταπόδι (7,5 ευρώ), ποικιλία κρεάτων ή ψαρικών (14 ή 25ευρώ, μικρή ή μεγάλη), σλουρπ - σοκολατόπιτα (3,5 ευρώ), ραβανί (2,5 ευρώ). Ως προς τις τιμές υπολογίστε με κρασί κατ΄ άτομο 12 - 15ευρώ.

Η εξυπηρέτηση εξαιρετική, γρήγορη, πρόσχαρη, ανεπιτήδευτη.
Αγίας Σοφίας 91, 210 9355627 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου