Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Το νέο project του Stefano Boeri

Αποτέλεσμα εικόνας για vertical forest milan Αν έχετε πάει στο Μιλάνο σίγουρα το μάτι σας θα αιχμαλωτίστηκε από τις δύο πολυκατοικίες (Bosco Verticale του Stefano Boeri) με τους κάθετους κήπους στην τοποθεσία Porta Nuova στην άκρη της συνοικίας Izola. Οι γκρι πολυκατοικίες φιλοξενούν 900 δέντρα (ύψους 3,6 μ. έως 9 μ.) και πάνω από 2.000 φυτά (θάμνοι και λουλούδια). Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Το σύστημα των κάθετων κήπων βοηθούν στην κατασκευή μικροκλίματος, παράγει υγρασία, φιλτράρει το διοξείδιο του άνθρακα, φιλτράρει τις σκόνες και παράγει οξυγόνο.

Ο Stefano Boeri,  Ιταλός αρχιτέκτονας με κλίση στις καινοτόμες πράσινες κατασκευές, κάνει καινούρια σχέδια. Θα χτίσει το πρώτο κτίριο στον κόσμο που θα καλύπτεται από αειθαλή δέντρα και πιο συγκεκριμένα από 4 είδη κέδρων! Η "πράσινη" κατασκευή θα έχει ύψος 117 μέτρα, 36 ορόφους, θα είναι κυρίως οικιστική και θα χτιστεί στην περιοχή Chavannes-Près-Renens στην Lausanne (Switzerland). Πολλά από τα διαμερίσματα θα έχουν θέα στη λίμνη της Γενεύης, ενώ στο κτίριο θα υπάρχουν και χώροι γραφείων, γυμναστήριο και ένα εστιατόριο με πανοραμική θεά της πόλης στον τελευταίο όροφο.

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-27

Το όνομα του έργου θα είναι “La Tour des Cedres” (The Tower of Cedars) και θα φιλοξενήσει πάνω από 4 είδη κέδρων, 6.000   θάμνους και 18.000 φυτά που θα καλύψουν μια έκταση 3.000 τ.μ. Τα φυτά θα προστατεύουν το κτίριο από ανέμους, σκόνη, θορύβους ενώ παράλληλα θα δίνουν μια όμορφη εικόνα στην πόλη. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2017. Υπομονή.

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου