Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Εναλλακτικό fitness!


Πολλοί από εμάς βαριούνται τα γυμναστήρια, την άρση βαρών ή τα διάφορα προγράμματα που διαθέτουν. Επίσης, δεν τους αρέσει το running στους δρόμους ή το κολύμπι σε κολυμβητήρια ή τη θάλασσα. Όμως, πρέπει να γυμναζόμαστε, και υπάρχουν εναλλακτικά αθλήματα, τα οποία δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. Ίσως κάποιο από τα παρακάτω να σας καλύπτει και να σας κάνει το απαραίτητο "κλικ" για να ξεκινήσετε..
Αποτέλεσμα εικόνας για Ξιφασκία
Ξιφασκία - σπαθασκία: Οι διά­φοροι τύποι άσκησης με σπαθιά και ξίφη αυξάνουν την πνευματική εγρήγορση, βελτιώνουν την ευλυγισία ολόκληρου του σώματος, ­συντελούν στην καλύτερη καύση του λίπους. Καθώς προπονείστε, γίνεστε ταχύτεροι, πιο ακριβείς στις κινήσεις σας και γυμνάζετε τους μυς των άνω και κάτω άκρων.

Τοξοβολία: Βελτιώνει την προσοχή, γυμνάζει ιδιαίτερα τους μυς της ωμικής ζώνης, του βραχίονα και του πήχη του χεριού που τεντώνει τη χορδή. Με την προπόνηση, ενισχύονται οι μύες της ράχης, των κοιλιακών και των άνω άκρων.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ιππασια
Ιππασία: Ασκεί τους μυς του κορμού και των άνω άκρων, ώστε να έχει ο ιππέας ικανοποιητική ισορροπία. Θα βελτιωθεί η στάση του σώματός σας και θα αποκτή­σετε καλύτερη ισορροπία. 




Σκοποβολή: Απαιτεί οξυμένη αντίληψη, ακρίβεια, δύναμη και ­ταχύτητα. Καθώς προπονείστε, θα δυναμώσετε, θα γίνετε ταχύτεροι και θα βελτιωθεί η ελαστικότητα των μυών των άνω άκρων, ώστε να έχετε σταθερότητα στη βολή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιστιοπλοΐα:

Ιστιοπλοΐα: Χρειάζεται να ­γυμναστείτε ή να είστε πολύ καλά γυμνασμένοι, ειδικά στα πόδια και στη μέση, λόγω των απαιτήσεων πολύ καλής ισορροπίας πάνω στο σκάφος και των συχνών εναλλαγών στάσης κατά την πλεύση.

 

Ορειβασία: Πρέπει να βελτιώσετε την αεροβική σας ικανότητα και να αποκτήσετε άριστη αντοχή. Ασκήσεις με βάρη στα χέρια και τα πόδια θα σας δυναμώσουν, ώστε να αντιμετωπίσετε ευκολότερα τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου