Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Calisthenics - “Καλλισθενική Αγωγή”


Η Καλλισθενική γυμναστική είναι φυσική προπόνηση, σχεδιασμένη έτσι ώστε να βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και να αναπτύσσει την μυική μάζα. Στις ασκήσεις περιλαμβάνονται κινήσεις κάμψης, τεντώματος, συστροφής, αιώρησης, άλματα, καθώς και εξειδικευμένες κινήσεις όπως οι κάμψεις, οι έλξεις και οι βυθίσεις. Σύμφωνα με έναν μύθο, η προπόνηση πήρε το όνομα ενός από τους φερόμενους ως πρώτους υποστηρικτές της, του Έλληνα ιστορικού Καλλισθένη. Στην καλλισθενική γυμναστική περιλαμβάνονται ασκήσεις που δεν απαιτούν βάρη αλλά χρησιμοποιείται το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυική ενδυνάμωση, δηλαδή ασκήσεις σωματικού βάρους. Σε γενικές γραμμές, η αύξηση των επαναλήψεων της άσκησης στοχεύει στη βελτίωση της αντοχής, ενώ η αύξηση της δύναμης είναι αποτέλεσμα της αύξησης της έντασης της άσκησης.

aggelos cricksΑυτό το σύστημα προπόνησης χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές για να προετοιμάσουν το σώμα και το πνεύμα τους για μάχη, αγώνες ή απλώς για να αθληθούν και να επιτύχουν το σωματικό αλλά και πνευματικό κάλλος και σθένος.

Η “Καλλισθενική Αγωγή” είναι ένα μεθοδευμένο σύστημα προπόνησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε ο καθημερινός άνθρωπος που θέλει απλά να ασκείται για να διατηρείται υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση, είτε ο επαγγελματίας αθλητής που θέλει να πετύχει καλύτερες επιδόσεις.


    Οι ασκήσεις αυτής της προπόνησης δρουν με φυσικό τρόπο επιφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στη σύμμετρο μυϊκή ανάπτυξη όλου του σώματος, αναπτύσσοντας παράλληλα :
    • εξαιρετικές ικανότητες ισορροπίας
    • συντονισμό νευρομυϊκής συναρμογής και σωματικού ελέγχου,
    • αύξηση της λειτουργικής δύναμης και της οστικής μάζας,
    • ενδυνάμωση των καρδιακών μυών και του συνδετικού ιστού καθώς και
    • αύξηση του μεταβολισμού
     
    Οι πιο γνωστές ασκήσεις του Calisthenics είναι Pull-ups, Chin-ups, Push-ups, Dips, Muscle-Ups, Sit-Ups, Crunches,handstands και από τις πιο χαρακτηριστικές στατικές ασκήσεις Human flag, Front and Back lever, Planche κλπ
    Για περισσότερες πληροφορίες  δείτε στο www.calisthenics.gr.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου