Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έχεις ιδέα; Χρηματοδότησέ την!

Υπάρχουν πολλές καλές ιδέες που τελικά δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Ένας από τους πολλούς λόγους είναι η έλλειψη χρημάτων. Χρήματα όμως υπάρχουν. Πρέπει να βρεις αυτούς που θα ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία που έχεις ονειρευτεί για να το χρηματοδοτήσουν.
Πως; Υπάρχουν διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες όπου εκθέτοντας το "προϊόν" σου μπορείς να συγκεντρώσεις χρήματα για να την υλοποιήσεις.

Sunnyclist: Εκστρατεία crowdfunding για το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο από την Κρήτη!Από τις πιο παλιές και γνωστές είναι το Kickstarter.com και το Indiegogo.com όπου το πρώτο ασχολείται με καλλιτέχνες (μουσικούς, ζωγράφους, συγγραφείς κλπ), ενώ το δεύτερο είναι πλατφόρμα χρηματοδότησης για μεμονωμένα άτομα, επιχειρήσεις αλλά και για ΜΚΟ. (Δείτε μια καινοτόμα ελληνική ιδέα που ψάχνει χρηματοδότες: το Sunnyclist).
Ανερχόμενο επίσης και το Crowdfunder.com, μία πλατφόρμα συγκέντρωσης επενδύσεων. Τέλος υπάρχει και το πολύ ενδιαφέρον Invested.in που σου παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να χτίσεις μόνος σου το περιβάλλον χρηματοδότησης τος έργου σου, δηλαδή την ίδια την πλατφόρμα.

SmartBagΜόλις πρόσφατα ξεκίνησε και το ελληνικό Easystarter.com όπου ακόμα δεν έχει δώσει κάποιο σαφές στίγμα, μάλλον δέχεται τους πάντες. Η φωτογραφία είναι από το project "Smartbag", το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Σύντομα θα ξεκινήσει και το Fundraiser του Facebook, όπου θα διευκολύνει τα μέλη του στο να μαζεύουν χρήματα για αγαθοεργίες ή να κάνουν δωρεές για φιλανθρωπίες ή για κάποιο έκτακτο γεγονός π.χ όταν συμβαίνουν καταστροφές.

Αξίζει να δοκιμάσετε. Πολλοί είναι αυτοί που τα κατάφεραν. Γιατί όχι κι εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου