Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ντομάτα Mala Peruviana

"Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο". Πολύ σωστά. Έλα μου όμως που πολλά φαγητά που μας αρέσουν θέλουν ντομάτα; Και φυσικά ΦΡΕΣΚΙΑ. Αδύνατον θα μου πείτε καταχείμωνο - απλά είναι άνοστες. Έχετε δίκιο. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Mala Peruviana.
 
Τι είναι η Mala Peruviana; Πρόκειται για έναν πολτό τριμμένης ντομάτας, που συντηρείται με φυσικό τρόπο και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου γεύση φρέσκιας ντομάτας, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών.  Συγκεκριμένα, η Mala Peruviana είναι χυμός από ντομάτες που συλλέγονται επιλεκτικά από υπαίθριες καλλιέργειες την σωστή εποχή και παστεριώνονται ακέραιες σαν να τις μάζεψες τώρα. Οι ντομάτες παράγονται σε μια ημιορεινή περιοχή κοντά στην Κωπαΐδα, από ντόπιους παραγωγούς.

Παστερίωση: Ο τρόπος παστερίωσης που ακολουθεί η Mala Peruviana, είναι μια παλιά μέθοδος, κατά την οποία το προϊόν μένει ανέπαφο, μια και θερμαίνεται μέσα στο μπουκάλι-συσκευασία και με τη βοήθεια ελάχιστου θαλασσινού αλατιού διατηρείται απολύτως φρέσκο τουλάχιστον για 2 χρόνια, χωρίς να βράζεται ο χυμός.

Συσκευασία: Η συσκευασία είναι μαύρη, η επωνυμία της εταιρείας Fos Natural Creativity και το περιεχόμενό της δεν είναι άλλο από τον πολτό κατακόκκινης ντομάτας. Λεπτομέρεια: το πώμα κερώνεται με σκοπό να συντηρηθεί το περιεχόμενο αεροστεγώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα, διατηρώντας τη φρεσκάδα αλλά και την αρχική του γεύση (παλιά παραδοσιακή μέθοδος).
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Mala PeruvianaΤο Mala Peruviana πωλείται σε επιλεγμένα delicatessen στην Ελλάδα ενώ πραγματοποιούνται και εξαγωγές σε Αγγλία, Βέλγιο, Ντουμπάι, Ολλανδία, Γερμανία και Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο http://www.fos-nc.gr/

Ιδιότητες της ντομάτας:
  • Η κατανάλωση της ντομάτας προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη λόγω του λυκοπένιου που περιέχει .
  • Η κατανάλωση παράλληλα με ελαιόλαδο βοηθάει στην πρόληψη καρκίνου του μαστού, του παγκρέατος και του εντέρου. Το ελαιόλαδο βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του λυκοπενίου .
  • Μειώνει το κίνδυνο καρδιακών προσβολών .
  • Το λυκοπένιο βοηθά τις γυναίκες να προφυλακτούν από του τραχήλου τις ενδοεπιθηλιακές νεοπλασίες, οιδηματώδης ανάπτυξη των ιστών του τραχήλου .
  • Κάνει καλό στα μάτια και προστατεύει από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (φτάνει και στην τύφλωση).
  • Η ντομάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες A, C και B6, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο και σίδηρο.
  • Είναι το καλύτερο ενεργειακό ποτό γιατί περιέχει τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να επανέλθουν οι μύες και να διατηρηθούν τα επίπεδα του αίματος σταθερά μετά την άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου