Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Βαρσοβία - Ταξιδιωτικές συμβουλές (11/2015) (1ο μέρος)



Ένας κοντινός και πάμφθηνος προορισμός για ταξίδι λίγων ημερών είναι η πανέμορφη Βαρσοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας. Πήγαμε τέλος Νοέμβρη (2015) για 5 ημέρες/4 νύχτες, 4 άτομα και ξοδέψαμε 230 ευρώ το άτομο! Σ' αυτό το ποσό συμπεριλήφθηκαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ: αεροπορικό εισιτήριο κλεισμένο 2 μήνες πριν στα 50 ευρώ με την Ryanair, μοντέρνο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης μέσω Booking στα 55 ευρώ/άτομο για 4 νύχτες, 25 ευρώ/άτομο για μετακινήσεις με ταξί από-προς αεροδρόμιο + 5 μετακινήσεις μέσα στην πόλη, 10 ευρώ για μουσεία + φιλοδωρήματα ξεναγήσεων , 90 ευρώ/άτομο για πρωινά, φαγητά, καφέδες και ποτά.



Άφιξη με τη Ryanair στο αεροδρόμιο Modlin, το οποίο απέχει 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Επιλογές για μεταφορά προς την πόλη: Λεωφορείο, ακριβώς απ' έξω από το αεροδρόμιο με 2,5 ευρώ/εισιτήριο με προαγορά από το διαδίκτυο ή 8,5ευρώ από τον οδηγό. Εμείς επιλέξαμε την ακριβή επιλογή του ταξί 35 ευρώ από την ModlinTransport.pl για να μας πάει ακριβώς στην διεύθυνση του σπιτιού αλλά και να επικοινωνήσει στα πολωνικά με τον διαχειριστή του διαμερίσματος.
 
Το διαμέρισμα που μείναμε είχε το όνομα "Krucza by your Freedom" στην Booking.com, χωράει έως 6 άτομα (1διπλό κρεββάτι και 2 διπλοί καναπέδες) και η τοποθεσία του είναι άριστη (225 ευρώ για 4 νύχτες). Οι διαχειριστές του διαμερίσματος δεν μιλάνε καλά αγγλικά και να επιμείνετε να σας περιμένουν στην είσοδο. Κοντά στο διαμέρισμα υπάρχει ανταλλακτήριο, Super market (για να πάρεις τα απαραίτητα για το πρωινό), εστιατόρια, μπαράκια και ένα καταπληκτικό GreenCaffeNero (αλυσίδα all day καφέ που διαθέτουν καταπληκτικές γλυκές και αλμυρές τάρτες, σάντουιτς κλπ.).

ΑΥΡΙΟ: Τι κάνουμε, που αξίζει να φάμε, που ανταλλάσουμε χρήματα, ξενάγηση πόλης, βόλτες και μαγαζιά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου