Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Βαρσοβία - Χρήσιμα (3ο μέρος)

Αφού έχετε διαβάσει τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις, ξέρετε ότι παρακάτω θα διαβάσετε πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 2: Bar mleczny - αποστηθείστε το ή γράψτε το - θα σας χρειαστεί. Βρίσκονται παντού. Πρόκειται για Πολωνέζικα Milk bars με πλούσια κι ενδιαφέρουσα ιστορία που αξίζει να τη διαβάσετε ΕΔΩ. Μια πραγματική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιήσει την πείνα σας με σπιτική Πολωνική κουζίνα σε τιμές τσάμπα. Πήγαμε στο "οικογενειακό" Bar Mleczny Rusałka, Floriańska 14 , συνοικία Praga, αριστερά από την είσοδο του Καθεδρικού ναού, όπου φάγαμε 3 σούπες, τρία κύρια πιάτα με κρέας, ένα γλυκό - σαν κρέπες με μαρμελάδα φράουλα - και πληρώσαμε 11 ευρώ (44 Zl) για ΟΛΑ!!!  Άξια επαίνου ήταν η καθαριότητα στην κουζίνα!
Bar Bambino Warsaw (by Magda Przedmojska 2012)
Bar Bambino
Προσοχή: Μην περιμένετε κάποια διακόσμηση ή σέρβις. Επίσης ο κατάλογος είναι μόνο στα πολωνικά! Το πιο trendy Bar mleczny είναι το Bar Bambino , ul. Hoża 19. (Μεταφράστε το μενού που βρίσκεται στην ιστοσελίδα τους - θα σας χρειαστεί).

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 3: Πανοραμική θέα της πόλης  από τον 30ό όροφο του ξενοδοχείου Marriot απέναντι από το κτίριο του Stalin. Δωρεάν.

(Plac) Zbawiciela

Αποτέλεσμα εικόνας για charlotte warsawΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Το πιο hipster μέρος αυτή τη στιγμή είναι η πλατεία (Plac) Zbawiciela. Πολλές επιλογές γύρω από την πανέμορφη πλατεία μεταξύ άλλων το μοδάτο Plan B - εναλλακτικό μπαράκι σε όροφο, και το  Charlotte ένα all day καλόγουστο μέρος όπου μπορείς να πιείς καφέ με γλυκό ή να πας για ποτάκι και να το συνδυάσεις με deli σάντουιτς ή/και σαλάτα (φωτό δίπλα και κάτω).


Plan B Warsaw (by Ola Synowiec)
Plan B
Γυρνώντας με τα πόδια προς το κέντρο διαλέξαμε την οδό Mokotowska. Ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος με ακριβές μπουτίκ και είναι ιδανικός για περπάτημα. Στο νούμερο 45 θα βρείτε το Słodki…Słony, ένα πολυτελέστατο καφέ - εστιατόριο για γλυκό ή φαγητό με ευρωπαϊκές τιμές.

Στην οδό Mysia, μεταξύ των δρόμων Kusca και Bracka βρίσκονται μπαρ - εστιατόρια με πελάτες από την υψηλή κοινωνία της Βαρσοβίας. Το καταλαβαίνεις και από τα παρκαρισμένα ακριβά αυτοκίνητα. Ήπιαμε 4 ποτάκια και ένα αναψυκτικό και πληρώσαμε 15 ευρώ σύνολο! Στον ίδιο δρόμο προς Marszalkowska βρίσκονται και 2 μπυραρίες (φημίζονται για την μπύρα, τη βότκα και τα κοκτείλ τους) που έχουν και κάτι να τσιμπήσεις.

Στο 4ο και τελευταίο μέρος της Βαρσοβίας θα σας γράψω για καφέ, γλυκά, μουσεία και ότι άλλο έχω ξεχάσει στα προηγούμενα, τα οποία πιθανόν να εμπλουτίζω όταν θυμάμαι κάτι άξιο λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου