Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα! Διακοσμήστε το σπίτι σας

Στις 12 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλεξανδρινού! 
Το γκι, το έλατο, το αλεξανδρινό είναι 3 φυτά που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις γιορτές. Φυσικά αυτά δεν είναι τα μόνα χριστουγεννιάτικα λουλούδια, αλλά είναι αυτά που μπορεί ο καθένας μας να βρει πιο εύκολα στο ανθοπωλείο της γειτονιάς του.
Αλεξανδρινό Το αλεξανδρινό ονομάζεται στα αγγλικά poinsettia και πήρε το όνομά του το 1893 προς τιμήν του τότε Αμερικανού πρέσβη στο Μεξικό J.R.Poinsett. Ο Αμερικανός πρέσβης λάτρεψε αυτό το φυτό και θέλησε να το φέρει στους κήπους των ΗΠΑ το 1829. Αρχικά ήταν φαρμακευτικό φυτό και χρησιμοποιούνταν για τον πυρετό. Λίγο αργότερα, όμως, απέκτησε και διακοσμητικό σκοπό. Οι Αζτέκοι θεωρούσαν αυτό το φυτό σύμβολο της αγνότητας καθώς πίστευαν πως τα φύλλα του είχαν βαφτεί κόκκινα από το αίμα μια θεάς που η καρδιά της είχε πικραθεί από μια αγάπη.
Πώς να διακοσμήσετε με αλεξανδρινά
Φτιάξτε μια γιρλάντα Σε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη μπορείτε να βρείτε ψεύτικα αλεξανδρινά ώστε να φτιάξετε με αυτά μια όμορφη γιρλάντα την οποία μπορείτε να ενισχύσετε με κλωνάρια έλατου και κουκουνάρια. Βάλτε τη γιρλάντα σας πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας για να δώσετε χριστουγεννιάτικη νότα στον χώρο.
Φτιάξτε μια ανθοδέσμη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι Δεν υπάρχει πιο ιδανικό λουλούδι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, από το αλεξανδρινό. Τοποθετήστε σε ένα διαφανές βάζο χριστουγεννιάτικες μπάλες και μέσα σε αυτές στηρίξτε τα αλεξανδρινά σας.
Στολίστε τα δώρα Μια ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε αλεξανδρινά από χαρτί ή να πάρετε αληθινά αλεξανδρινά και με αυτά να στολίσετε τα δώρα των Χριστουγέννων.
Φτιάξτε ένα στεφάνι Χρησιμοποιώντας λινάτσα, κουκουνάρια, έλατα και αλεξανδρινά μπορείτε να δημιουργήσετε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσετε στην πόρτα σας.

Γκι Στα ελληνικά αυτό το φυτό ονομάζεται ιξός και φυσικά είναι ένα ακόμα πολύ δημοφιλές χριστουγεννιάτικο φυτό. Οι ερωτευμένοι το λατρεύουν γιατί κάτω από αυτό έχουν μια ακόμα ευκαιρία για να φιλήσουν τον ή την αγαπημένο/η τους. Οι Άγγλοι, οι Βορειοευρωπαίοι και οι Αμερικανοί το θεωρούν γούρι και το κρεμούν έξω από τις πόρτες τους, κυρίως για να τους φέρει τύχη και να διώξει την κακοδαιμονία. Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό το φυτό μπορεί να βοηθάει στη θεραπεία του καρκίνου και ειδικά του στήθους και των γυναικείων γεννητικών οργάνων.
Πώς να διακοσμήσετε με γκι
Βάλτε γκι κάτω από μια πόρτα Ο παραδοσιακός τρόπος διακόσμησης με γκι επιβάλλει να το κρεμάσετε κάτω από μια πόρτα ώστε να το εκμεταλλευτούν όλοι οι ερωτευμένοι που θα σας επισκεφτούν!
Φτιάξτε σύνθεση με κεριά, νερό και γκι Βάλτε σε ένα διάφανο μπολ ή βάζο ένα κλωνάρι γκι, προσθέστε νερό και ένα κερί που επιπλέει και στολίστε με αυτό διάφορα σημεία του σπιτιού.


Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου