Follow by Email

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι

leopard-milk-bread-patricia-nascimento-17

Σήμερα δε σας γράφω μια συνταγή αλλά βρήκα ωραίες φωτογραφίες για το περίφημο Leopard bread - brioche. Το είχα φάει σε φίλη που μας κάλεσε για καφέ και τσάι και εντυπωσιάστηκα. Γνωρίζοντας ότι δεν τό'χω με τα γλυκά, δε ζήτησα τη συνταγή. Τώρα που βρήκα τις φωτογραφίες κατάλαβα το πως ακριβώς γίνεται. Με ένα απλό κόλπο αποκτάς μεγάλη φήμη ως μαγείρισσα.

leopard-milk-bread-patricia-nascimento-7
leopard-milk-bread-patricia-nascimento-9Βρείτε μια συνταγή για brioche, χωρίστε την σε τρία ίσα ή άνισα μέρη (ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε) και αφήστε το ένα μέρος άσπρο, στο δεύτερο προσθέστε 5 γρ. κακάο και στο τρίτο προσθέστε 15 γρ. κακάο. Την κάθε ζύμη τη χωρίζετε σε 6 - 8 μέρη. Η εσωτερική ζύμη γίνεται κύλινδρος και ψύχεται τόσο ώστε να γίνει σκληρή. Γύρω από τον σκληρό κύλινδρο ζύμης τυλίγετε ζύμη σε άλλο χρώμα και επαναλαμβάνετε με το τρίτο χρώμα. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα γίνεται από την ένωση των επιμέρους "κυλίνδρων". Τα τοποθετείτε σε φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Δοκιμάστε αν είναι ψημένο βάζοντας ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Αν δεν κολλάει η ζύμη πάνω του είναι έτοιμο - όπως στα κέικ. Φυσικά αν έχτε τη μηχανή του αρτοποιητή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

http://www.altergusto.fr/wp-content/uploads/2015/11/PasPas_Leopard3.jpg Pas à pas de la brioche léopard 4
leopard-milk-bread-patricia-nascimento-15

Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω μια αλμυρή εκδοχή: λουκάνικο στη μέση, γύρω του τυρί και απ' έξω ζύμη.
Έχω και άλλες ιδέες και όταν τις δοκιμάσω θα τις μοιραστώ μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου