Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάξτε Fajitas εύκολα και γρήγορα

Αποτέλεσμα εικόνας για fajitas with chicken in red sauceΕύκολο και πολύ οικονομικό φαγητό που το ακριβοπληρώνουμε άδικα στα μεξικάνικα εστιατόρια. Για μια μεγάλη τορτίγια (μια μερίδα) υπολογίζω ότι τα υλικά μου στοιχίζουν γύρω στα 2 ευρώ! Αγαπημένο φαγητό της οικογένειάς μου το οποίο με χαρά φτιάχνω γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και ξέρω ότι όλοι θα φάνε χωρίς γκρίνια.

Υλικά για 4 μερίδες:

Τορτίγιες (wrap tortilla) - είναι λεπτές μαλακές πίτες και τις βρίσκουμε συσκευασμένες, μικρές ή μεγάλες, με 6 ή 8 κομμάτια
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λουρίδες (υπολογίζω 150-200γρ/μερίδα)
1 φάκελο Fajita Seasoning mix
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 φλιτζάνι κέτσαπ ή μισό Pummaro με μισή κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση:

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνω το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μια πλευρά τα γυρίζω για να τσιγαριστούν και από την άλλη πλευρά. Μετά από 2 λεπτά ρίχνω το 1/2 φάκελο από το Fajita Seasoning mix, προσθέτω το κέτσαπ ή το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζανάκι του ελλ. καφέ νερό και τα αφήνω να δέσουν για 3 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι αραιή τότε συνεχίζω το ψήσιμο έως ότου μείνει με μια σφιχτή σάλτσα.
Ζεσταίνω τις πίτες σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στο πακέτο ή στα μικροκύματα μια - μια. Τυλίγω σαν σουβλάκια με πίτα ή τοποθετώ μία πίτα κάτω - στη μέση γέμιση - μία πίτα επάνω και την τρώω με μαχαιροπίρουνο.

Μπορείτε να ενισχύσετε τη γέμιση με τυρί τριμμένο, καλαμπόκι, λίγο γιαούρτι κλπ. Περί ορέξεως ουδείς λόγος ... Καλή όρεξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου