Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο μοντέρνος σουρεαλιστής Joel Rea

Screen Shot 2015-11-07 at 8.45.16 PM

Τα σουρεαλιστικά έργα του Αυστραλού Joel Rea προδίδουν μια "τρέλα" - μια καλλιτεχνική ευφυΐα. Έργα με ζωντάνια που βλέποντάς τα, νομίζεις ότι κάποιος έχει πατήσει το pause και από στιγμή σε στιγμή κάτι ή κάποιος θα κουνηθεί. Αυτό που με συναρπάζει στις γεμάτες λεπτομέρειες δημιουργίες του είναι το παιχνιδιάρικο στοιχείο ανθρώπων και ζώων σε συνδυασμό με την έντονη πλευρά της φύσης: θεόρατα κύματα, ουρανοί με καταιγίδες και φαινομενικά ατελείωτοι έρημοι. Μέσα στη μανία της φύσης, οι φιγούρες μοιάζουν να αιωρούνται ανάμεσα σε ουρανό και γη, πετάνε πάνω από τα κύματα, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

joel8

Ο Rea αυτοπροσδιορίζεται ως μοντέρνος σουρεαλιστής, ενώ τοποθετεί πολύ συχνά τον εαυτό του στους πίνακές του πότε με κοστούμι και πότε με teenager look. Άλλη συχνή φιγούρα είναι ο σκύλος του Jack, ένα boxer που ενώ φαίνεται απειλητικό έχει την τσαχπινιά ενός παιχνιδιάρικου κουταβιού.

about-new-img

Οι πίνακες του Rea είναι γεμάτοι με λεπτομέρειες που μπορεί να συναρπάσουν τον θεατή τους: κάθε φυσαλίδα του αφρού του ωκεανού είναι προσεγμένη, κάθε τρίχα του Jack έχει τη δική της κίνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες (εκθέσεις, βραβεία, κα) για τον Joel Rea δείτε ΕΔΩ.

joel11

joel13

Screen Shot 2015-11-07 at 7.43.38 PM

joel3 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου