Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αρωματείστε το χώρο σας με φυσικό τρόπο

Όλοι έχουμε μπει σε σπίτια που δεν αερίζονται σωστά και έχουν μια μυρωδιά... όπως επίσης έχουμε μπει και σε σπίτια που μοσχοβολάνε καθαριότητα; βανίλια; μηλόπιτα; Αναφέρω ορισμένες αγαπημένες μυρωδιές. Η λύση για να μυρίζει όμορφα το σπίτι μας μπορεί να είναι πολύ απλή και πολύ πιο υγιεινή από τα εμπορικά αποσμητικά χώρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαχαρικάΚύρια συστατικά παρασκευής είναι τα διάφορα μπαχαρικά που συνήθως έχουμε σπίτι και φλούδες από τα φρούτα που τρώμε. Φυσικά τα γαρίφαλα και η κανέλα είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές καθώς το άρωμά τους είναι έντονο και μας ξυπνά πάντα υχάριστες αναμνήσεις (θυμηθείτε την ταινία Πολίτικη κουζίνα).

Αντί να χρησιμοποιείτε εμπορικά αποσμητικά χώρου, πετάξτε απλά μια χούφτα ολόκληρα γαρίφαλα ή ένα ραβδί κανέλας σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε να σιγοβράζει στο φούρνο για μισή ώρα.
Αποκτήστε τη συνήθεια της "ανακύκλωσης" και κρατήστε τις φλούδες από: το πορτοκάλι, το λεμόνι, το λάιμ, το μήλο , το αχλάδι κ.λ.π.

Αποτέλεσμα εικόνας για φλούδες από τα φρούταΟδηγίες: Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και αφήστε να πάρει βράση. Προσθέστε τα συστατικά από την αγαπημένη σας παρασκευή (δείτε παρακάτω ορισμένες προτάσεις), συνεχίστε να βράζετε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά να σιγοβράζει. Σε μισή ώρα θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν όμως θέλετε να συνεχίσετε τη διαδικασία αρωματισμού, μπορείτε να προσθέτετε νερό  κάθε 30 λεπτά.

Παρασκευή 1: ραβδιά κανέλας, φλούδα μήλου, φλούδα πορτοκαλιού, ολόκληρο γαρίφαλο

Παρασκευή 2: φλούδα από 1 λεμόνι,  φλούδα από 1 πορτοκάλι, 2 φύλλα δάφνης, 2 ξυλάκια κανέλας, 2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα

Παρασκευή 3: λίγες σταγόνες βανίλια, φλούδες από πορτοκάλι

Παρασκευή 4: 1 φλιτζάνι αποξηραμένη λεβάντα, 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο, 1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα, 1 ξυλάκι κανέλας

Παρασκευή 5: 4 φύλλα δάφνης, 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα, 2 ξυλάκια κανέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου