Μια διαφορετική προσέγγιση στα όσπρια. Εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό φαγάκι. Μπορείτε να το φάτε ως κύριο φαγητό ή ως συνοδευτικό κύριου ή ως σαλάτα. Οι δοσολογίες είναι για 3 κύρια πιάτα.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 πακέτο ψιλές φακές (250 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
4-5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας (Lurpak)
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζω τις φακές τόσο ώστε να κρατάνε (12-15 λεπτά στη χύτρα ή περίπου 30 λεπτά στην κατσαρόλα). Τις σουρώνω καλά, τις αλατίζω και τις ανακατώνω με το ξύδι.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά σοτάρω τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν και γυαλίσουν, δυναμώνω τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη. Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζω από τη φωτιά και τα ανακατεύω με τις φακές προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Για το ΠΕΣΤΟ (όλα τα παρακάτω υλικά τα πολτοποιώ στο μπλέντερ):
ένα ματσάκι μαϊντανό, λίγα φύλλα από βασιλικό ή δυόσμο ή άνιθο (ότι ταιριάζει στη γεύση σας)
2 φέτες του τοστ, μόνο ψίχα, μουλιασμένες και στραγγισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (ταιριάζει και η καυτερή μουστάρδα)
2 σκελίδες σκόρδο - προαιρετικά
χυμό από 1/2 λεμόνι,
αλάτι και πιπέρι
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Το ΠΕΣΤΟ το βάζω είτε πάνω στις φακές είτε στο πλάι είτε γύρω - γύρω από τις φακές, δηλ. τις κυκλώνω με την πράσινη γραμμή του ΠΕΣΤΟ.
Καλοφάγωτες.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 πακέτο ψιλές φακές (250 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
4-5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας (Lurpak)
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζω τις φακές τόσο ώστε να κρατάνε (12-15 λεπτά στη χύτρα ή περίπου 30 λεπτά στην κατσαρόλα). Τις σουρώνω καλά, τις αλατίζω και τις ανακατώνω με το ξύδι.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά σοτάρω τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν και γυαλίσουν, δυναμώνω τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη. Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζω από τη φωτιά και τα ανακατεύω με τις φακές προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Για το ΠΕΣΤΟ (όλα τα παρακάτω υλικά τα πολτοποιώ στο μπλέντερ):
ένα ματσάκι μαϊντανό, λίγα φύλλα από βασιλικό ή δυόσμο ή άνιθο (ότι ταιριάζει στη γεύση σας)
2 φέτες του τοστ, μόνο ψίχα, μουλιασμένες και στραγγισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (ταιριάζει και η καυτερή μουστάρδα)
2 σκελίδες σκόρδο - προαιρετικά
χυμό από 1/2 λεμόνι,
αλάτι και πιπέρι
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Το ΠΕΣΤΟ το βάζω είτε πάνω στις φακές είτε στο πλάι είτε γύρω - γύρω από τις φακές, δηλ. τις κυκλώνω με την πράσινη γραμμή του ΠΕΣΤΟ.
Καλοφάγωτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου