Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Nueve Reinas (2000) - κριτική ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Nueve Reinas (2000) - κριτική ταινίαςΟ απίστευτα φανταστικός Αργεντίνικος κινηματογράφος με το δικό του ύφος! Άλλη μια ταινία - διαμάντι. "Εννιά Βασίλισσες" είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας και Nine Queens, ο αγγλικός. Μια ταινία που χαρακτηρίζεται από συνεχείς ανατροπές ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται στο τέλος. Ένα ταξίδι στον κόσμο της απάτης, μια δαιδαλώδης διαδρομή μεταξύ δυσπιστίας και εξαπάτησης. Κανένας δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανένα και όλοι οι χαρακτήρες του έργου είναι εν δυνάμει απατεώνες. Τίτλοι τέλους κι εσύ στέκεσαι με το στόμα ανοιχτό. Δεν μπορείς να το χωνέψεις ... πόσο αθώος είσαι ... ούτε που σου πέρασε απ' το μυαλό... Τότε καταλαβαίνεις το μεγαλείο: ευφυέστατο σενάριο, εξαιρετική ανάπτυξη χαρακτήρων, ερμηνείες σωστά δοσμένες με σκηνικό τους δρόμους μιας πόλης (Buenos Aires).

ΥΠΟΘΕΣΗ: Δυο απατεωνίσκοι γνωρίζονται κάτω από περίεργες συνθήκες και οργανώνουν μια κομπίνα 450.000 δολαρίων. Ο Χουάν και ο Μάρκος μπορεί να γνωρίζονται τυχαία καταλήγουν όμως να είναι συνέταιροι σε ένα κόλπο που αποτελεί και για τους δύο την ευκαιρία της ζωής τους. 
Η αποστολή τους είναι σχετικά απλή όμως έχουν στη διάθεσή τους μονάχα 24 ώρες. 
Στο διάστημα αυτό, πρέπει να πουλήσουν σε έναν πλούσιο συλλέκτη 9 σπάνια γραμματόσημα, τις «9 Βασίλισσες» που είναι στην πραγματικότητα πλαστογραφημένα.
Σκηνοθεσία: Fabián Bielinsky
Πρωταγωνιστές: Ricardo Darín, Gastón Pauls, Leticia Brédice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου