Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μακαρόνια με παντζάρια

Πολλά υλικά τα χρησιμοποιούμε σε συγκεκριμένες συνταγές. Φοβόμαστε τον πειραματισμό,
φοβόμαστε το διαφορετικό. Τα παντζάρια για παράδειγμα τα τρώμε κυρίως ως σαλάτα κρύα. Κάπως έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα να τα χρησιμοποιήσω για κύριο ζεστό πιάτο και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Κύριο συστατικό της συνταγής είναι τα ευκολοσυνδύαστα μακαρόνια.

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μακαρόνια (βίδες, πένες ή ότι άλλο προτιμάτε)
2 μεγάλες γούλες παντζάρι ή 3 μεσαίες βρασμένες (τις τυλίγω μια-μια σε αλουμινόχαρτο, τις ψήνω για 45' στο φούρνο στους 200 βαθμούς, τις βγάζω και τις ξεφλουδίζω)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, η μια ψιλοκομμένη
300 γρ. ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κυβάκια
150 γρ φουντούκια, τα μισά χοντροτριμμένα στο μπλέντερ, τα υπόλοιπα ολόκληρα
150γρ γάλα εβαπορέ
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και προαιρετικά μαϊντανό αν θέλουμε να το γαρνίρουμε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο όσο να κρατάνε λίγο. 
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα παντζάρια με το 1 σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι. 
  • Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φουντούκια, τα κυβάκια των τυριών, ανακατεύουμε κι προσθέτουμε και το μείγμα των πολτοποιημένων παντζαριών. 
  • Τα αφήνουμε μόνο 2 λεπτά για να προσθέσουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια με λίγο από το νερό τους και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΟ! Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου