Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Η μακαρονάδα αυτή βγαίνει ζουμερή και κατά προτίμηση τρώγεται την ίδια ώρα. Στην περίπτωση που τα σπαράγγια δεν σας αρέσουν χρησιμοποιείστε κολοκυθάκια.



ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι ή ταλιατέλες
Αποτέλεσμα εικόνας για shaved asparagus pasta1/2 κιλό σπαράγγια ή ένα "δέμα" σπαράγγια, πράσινα και φρέσκα. Αφού κόψω το κάτω σκληρό μέρος του σπαραγγιού, χρησιμοποιώ τον ξεφλουδιστή της πατάτας προκειμένου να δημιουργήσω ομοιόμορφες φαρδιές, λεπτές λουρίδες. 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
χυμό από ένα λεμόνι
1 συσκευασία Mascarpone 250 γρ. ή Lavache Quirit
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα Δωδώνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τα σπαράγγια. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι από το νερό των μακαρονιών (γιατί έχει το άμυλο από τα μακαρόνια), το χυμό του λεμονιού, αλάτι - πιπέρι και το Mascarpone. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το τυρί και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε και προσθέτει ο καθένας όσο τριμμένο τυρί θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου