Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Μόδα για άνω των -ήντα ...


Stylish Seniors
Πάντα σιχαινόμουν την εικόνα της αγουροξυπνημένης μαμάς που έχει βγει στο δρόμο να παραδώσει τα παιδιά της στο σχολικό με τη ρόμπα και τις παντόφλες, δίνοντας άφθονη τροφή για κουτσομπολιό και γέλια μέχρι δακρύων σε οδηγούς, συνοδούς, παιδάκια και φυσικά στους γείτονες. Την ίδια τροφή όμως δίνουν και οι γυναίκες άνω των -ήντα, που θέλοντας να ακολουθήσουν την μόδα ή νομίζοντας ότι μπορούν να υποστηρίξουν μια τραγελαφική εμφάνιση παίρνουν και το ανάλογο υφάκι ("ξέρω από μόδα" ή "έχω στυλ" ή ακόμα χειρότερα "το υποστηρίζω").  Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι μεσήλικες άντρες που είναι αξιοπρόσεκτοι λόγω εμφάνισης. Ορίστε κάποια παραδείγματα προς αποφυγή:
Stylish Seniors
Stylish Seniors Stylish Seniors
Είναι ελάχιστες οι γυναίκες που μπορούν να υποστηρίξουν κάτι κλασσάτο ή κάτι μοντέρνο σ' αυτήν την ηλικία. Οι υπόλοιπες ας περιοριστούν σε απλά ντυσίματα και ας δώσουν την πινελιά με ένα αξεσουάρ π.χ. γυαλιά, εσάρπα, μαντήλι, τσάντα, κόσμημα. Πάρτε παράδειγμα από τις παρακάτω γυναίκες.

Stylish Seniors

Stylish SeniorsStylish Seniors

Αφορμή για την ανάρτηση είναι οι φωτογραφίες του Ari Seth Cohen και αποτελούν μέρος από τη συλλογή φωτογραφιών "Advanced Style: Older and Wiser". Ο φωτογράφος ταξίδεψε τα τελευταία 8 χρόνια σε πολλές χώρες φωτογραφίζοντας ανθρώπους άνω των 60 ετών, προκειμένου να αποδείξει ότι το στυλ δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με τη στάση ζωής.

AS2_CVR.indd

Stylish Seniors
Stylish Seniors

Stylish Seniors

Οι φίλοι μας από ευγένεια δεν μας λένε την αλήθεια όχι γιατί δε θέλουν αλλά γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε. Πρόσφατο παράδειγμα η επιθετική αντίδραση 60+ όπου συχνά πυκνά φοράει ότι και τα 20+. Αγάπη προσγειώσου ... δεν κάνουν τα ρούχα την ηλικία. Ο χρόνος κυλάει ... προσπάθησε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Με αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου