Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Klotho: Μόδα από αργαλειό!

Η ζωή κύκλους κάνει και κάποιος το κατάλαβε ... Πήρε μια ιδέα από την παράδοση, την πάντρεψε με την αγάπη της για τη μόδα και την ιστορία και έφτιαξε την Klotho (ΚΛΩΘΩ). Πιο συγκεκριμένα ξαναζωντάνεψε την τέχνη του αργαλειού φτιάχνοντας μοναδικά - διαχρονικά ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας, συνδυάζοντας την Κρητική τέχνη με μοντέρνα σχέδια.Τα προϊόντα ΚΛΩΘΩ σχεδιάζονται και παράγονται στην Κρήτη, αποδίδοντας στην Κρητική τέχνη υψηλή πολιτιστική αξία και υποστηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Η Αλεξάνδρα Θεοχάρη, ιδρύτρια της Klotho, εμπνεύστηκε το όνομα της εταιρίας της από την πρώτη από τις τρεις μοίρες - την Κλωθώ - η οποία σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία "ύφαινε τον ιστό της ζωής". Το λογότυπο της επιχείρησης απεικονίζει χορεύτρια  Μινωικής εποχής ενώ οι γραμμές ζικ-ζακ είναι αναφορά στη «στράτα του έρωτα», γνωστό μοτίβο της κρητικής υφαντικής τέχνης.



Σύμφωνα με τα γραφόμενά τους: "Λιτές γεωμετρικές γραμμές,μίνιμαλ επιρροές,βαθιά ριζωμένες στην απλότητα της κλασσικής Ελλάδας. Ανάλαφρα,λευκά ρούχα από καθαρό βαμβάκι φτιαγμένα από έμπειρες υφάντριες της Κρήτης, με έντονες αναφορές στην ιστορία και την παράδοση του τόπου. Η μόδα παντρεύεται με την τέχνη όχι για να δημιουργήσουν άλλο ένα resort ρούχο αλλά για να αναδείξουν το Grecian style. Παλιά κεντήματα και γνωστά μοτίβα γίνονται ρούχα ή τσαντάκια. Κρατάς ένα τσαντάκι και κρατάς ένα κομμάτι ιστορίας. Τα φορέματα, τα καφτάνια και οι τσάντες κυκλοφορούν σε περιορισμένα αντίτυπα,κατόπιν παραγγελίας".




Καλή πορεία να έχετε εντός και εκτός Ελλάδας.

Η ιστοσελίδα βρίσκεται υπό κατασκευή αλλά μπορείτε να βρείτε στοιχεία επικοινωνίας στο: http://www.klotho.com.gr/   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου