Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Οι action-cameras είναι το in gadget; Έρχεται η Lily!


Sony Action Cam HDR-AS15 - Sky Diving

Αποτέλεσμα εικόνας για photos from action camerasΟι action-cameras χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από επαγγελματίες φωτογράφους και σκηνοθέτες στο χώρο της διαφήμισης, στην παραγωγή ταινιών και στην απαθανάτιση φωτογραφικών στιγμιοτύπων. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν καταφέρει να πάρουν μεγάλο μερίδιο αγοράς καθώς χρησιμοποιούνται από μεγάλη μερίδα καταναλωτών αντικαθιστώντας κυρίως τις παλιές βιντεοκάμερες. Έτσι αν θέλεις να καταγράψεις τις αθλητικές δραστηριότητες και τα extreme sports στα οποία επιδίδεσαι ή απλά θέλεις μια μικρή και ελαφριά βιντεοκάμερα με πολύ καλή ποιότητα λήψης που σου αφήνει ελεύθερα τα χέρια ή αν θέλεις να καταγράψεις τον κόσμο μέσα από το οπτικό πεδίο των παιδιών σου ή των κατοικίδιων σου, τότε η επιλογή μιας action camera είναι για σένα η σωστή αγορά.

Αποτέλεσμα εικόνας για photos from action camerasΗ ευκολία χρήσης που παρέχουν στην καταγραφή υπαίθριων δραστηριοτήτων (outdoor όπως λένε και στο χωριό μας), το μικρό τους μέγεθοςβάρος και φυσικά η ανθεκτικότητα τους (νερό, σκόνη, πτώσεις), σχηματίζουν ένα πακέτο δελεαστικό για τους επίδοξους φωτογράφους.

Κύριες χρήσεις των action-cameras είναι:
    Αποτέλεσμα εικόνας για photos from action cameras
  • Διαδρομή ή αγώνας με ποδήλατα, μηχανές ή αυτοκίνητα
  • Extreme sports, όπως bungee jumping ή αλεξίπτωτο πλαγιάς
  • Παιχνίδια στη θάλασσα, θαλάσσια sports ή χειμερινά sports
  • Καταδύσεις – scuba diving
  • Λήψη μέσω πτήσης drone
  • Animal POV (η κάμερα «φοριέται» στο κατοικίδιο)
Στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι τα εξής: ανάλυση φωτογραφίας, αδιαβροχοποίηση, συνδεσιμότητα, φακός, βάρος, ποιότητα εγγραφής βίντεο, αυτονομία μπαταρίας και φυσικά την τιμή. Φίλος σκηνοθέτης προσθέτει ότι κυρίως πρέπει να γνωρίζεις για ποια δραστηριότητα τη θέλεις έτσι ώστε να δεις και τα αξεσουάρ που θα πρέπει να αγοράσεις.

Πολλές εντυπωσιακές εναέριες λήψεις έχουν γίνει με action-cameras που έχουν τοποθετηθεί σε drones. Η τελευταία λέξη πάνω σ' αυτό το θέμα λέγεται Lily. Πρόκειται για ένα drone με ενσωματωμένη action κάμερα που το πετάς στον αέρα για να σε ακολουθεί και ταυτόχρονα να καταγράφει την δραστηριότητα σου, χωρίς να απαιτείται χειριστήριο!
Είναι εντυπωσιακό και αυτή τη στιγμή μπορείς να το προπαραγγείλεις στην τιμή των 899$ στην ιστοσελίδα https://www.lily.camera/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου