Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τέλος στην πώληση ζώων από pet shops.

LA Bans Pet Stores from Selling Bred Cats, Dogs and Rabbits
Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες επικύρωσε και επισήμως τον νόμο στις 20/4/16 που απαγορεύει την πώληση σκύλων, γατιών, και κουνελιών στα pet shops που προέρχονται από εκτροφείς. H δοκιμαστική ρύθμιση, που ίσχυε εδώ και τρία χρόνια, ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Το συμβούλιο ήθελε να δει τον οικονομικό αντίκτυπο που θα είχε η ρύθμιση της απαγόρευσης στα καταστήματα πώλησης ζώων στο διάστημα των τριών ετών προκειμένου να προχωρήσει στην μόνιμη επικύρωσή της. Τα αποτελέσματα τους δικαίωσαν και έτσι είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο που προχωρά σε μια τέτοια απόφαση που είναι πάγιο αίτημα των φιλόζωων και των ακτιβιστών.

Credit: The Mind Unleashed
Έτσι, ιδιώτες που βάζουν τα σκυλιά τους να γεννάνε για να τα πουλάνε, και καταστήματα που πουλάνε σκυλιά ράτσας πλέον δεν θα μπορούν να το κάνουν Τα καταστήματα θα διαθέτουν ζώα προς υιοθεσία και πώληση που προέρχονται από καταφύγια και φιλοζωικές ή ακόμα και ζώα που προορίζονται για ευθανασία. Τα κύρια έσοδα των pet shops θα είναι από τα είδη διατροφής, καλλωπισμού, αξεσουάρ κλπ των ζώων.
Αν πολίτες θέλουν να αγοράσουν συγκεκριμένα σκυλιά ράτσας, θα μπορούν να το κάνουν μόνο από πιστοποιημένους εκτροφείς.
Η απόφαση αυτή συμβάλει στη μείωση των αδέσποτων ζώων, των ζώων που τους γίνεται ευθανασία και αποτρέπει τους ερασιτέχνες εκτροφείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου