Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πολιτιστικά εκτός και εντός Αττικής

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με το τετραήμερο εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ! Μπορούμε να δούμε για πρώτη φορά από μέσα την Λυρική σκηνή, τη Βιβλιοθήκη, να περπατήσουμε σε όλο τον δενδροφυτεμένο περιβάλλοντα χώρο-πάρκο και να απολαύσουμε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που μας προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και παρουσιάζει το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο. Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, το ΚΠΙΣΝ παίρνει ζωή και προσκαλεί όλους μας σε ένα ταξίδι γνωριμίας  με το νέο τοπόσημο της Αθήνας.


Θεατρικές παραστάσεις σε αρχαία θέατρα.
Το θεατρικό έργο με τίτλο «Εκάβη, μια πρόσφυγας», ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στα Αρχαία Θέατρα της Στράτου και της Δήλου (3 Σεπτεμβρίου '16). Το θέατρο της Δήλου ανοίγει για το κοινό μετά από 2.100 χρόνια!
«Η Εκάβη είναι γυναίκα – σύμβολο, στο πρόσωπο της οποίας αποτυπώνονται τα φρικτά σημάδια του πολέμου». Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, φέτος το καλοκαίρι, παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στους μονολόγους της τραγικής βασίλισσας από τα έργα «Εκάβη» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Στράτου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην Αιτωλοακαρνανία με θέα τον ποταμό Αχελώο και την κοιλάδα του, στις 26 και 27 Αυγούστου 2016 και  ώρα 9.15 .μ.μ., με ελύθερη είσοδο!

Πρωτότυπη θεατρική σκηνή στην Πρέβεζα: 
Αποτέλεσμα εικόνας για "Η όπερα του νερού και του ονείρου""Η όπερα του νερού και του ονείρου" είναι μια πρωτότυπη πλωτή κατασκευή φτιαγμένη από ανακυκλώσιμα υλικά. Η θεατρική σκηνή θα στηθεί σε πλωτή εξέδρα στη θέση Πευκάκια στην παραλία της πόλης της Πρέβεζας, δίπλα σε έναν Ενετικό προμαχώνα,  ο οποίος θα ενταχθεί στο σκηνικό. Η σκηνή έχει μήκος 30 μέτρα, ύψος 8 και εμβαδόν περίπου 200 τετραγωνικά.
Τα εγκαίνια της νέας σκηνής θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου.
Αποτέλεσμα εικόνας για "Η όπερα του νερού και του ονείρου" 
Ο, εκ Πρεβέζης δημιουργός της, Λέανδρος Σπαρτιώτης  φιλοτεχνεί ένα επιβλητικό αρχιτεκτόνημα χρησιμοποιώντας τενεκεδένια  από αναψυκτικά και μπύρες και κόντρα πλακέ θαλάσσης, για να ομορφύνει ακόμη περισσότερο τον τόπο του και παράλληλα να στείλει τα δικά του μηνύματα.




Θεσσαλονίκη. Στάσεις λεωφορείων μετατρέπονται σε βιβλιοθήκες:
Μια πρωτότυπη προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα. Η δημοτική αρχή του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη μετατρέπει σε βιβλιοθήκες 5 πέτρινες στάσεις των αστικών λεωφορείων στην περιοχή του Φιλύρου. Έχει τοποθετήσει ράφια γεμάτα από βιβλία, υπάρχει παγκάκι αναμονής, ένας χώρος για εφημερίδες και περιοδικά καθώς και πίνακας ανακοινώσεων για τις εκδηλώσεις του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου