Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Tο Μακεδονία Παλλάς ξαναβρίσκει την αίγλη του!

Περπατώντας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις το εμβληματικό ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης. Η ιστορία που συνοδεύει αυτό το ξενοδοχείο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφού έχει φιλοξενήσει Πρωθυπουργούς, βασιλιάδες και προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο (και την Κατερίνα).


Έχει υπάρξει το επίκεντρο κάθε μεγάλου γεγονότος, όπως η Διεθνής Έκθεση και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι, άλλωστε, το πρώτο ξενοδοχείο κατηγορίας πολυτελείας της Θεσσαλονίκης και σχεδιάστηκε εξ’ αρχής για αυτόν τον σκοπό.
Το ιστορικό ξενοδοχείο χτίστηκε την δεκαετία του 1960, βρίσκεται πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο και η αρχιτεκτονική του είναι χαρακτηριστική της δεκαετίας του '70. Το οικόπεδο είναι 14.500 τ.μ., ενώ ο καθένας από τους 8 ορόφους του ξενοδοχείου έχει εμβαδόν 1604 τ.μ. Το 1995 ανακαινίστηκε πλήρως και το 2003 έγινε και μία δεύτερη ανακαίνιση.

Το πρώτο πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης στην ιστορία του «Μακεδονία Παλλάς» ανακοινώθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου. 
Η συνολική επένδυση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Η ανακαίνιση θα περιλαμβάνει νέο ενεργειακό προφίλ, πλήρη αναβάθμιση των δωματίων και προσθήκη σουιτών, αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με επιπλέον χώρους γυμναστηρίου και κέντρου ευεξίας κ.τ.λ.
Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι κυρίως το μάρμαρο, το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί σε διαφορετικές εκδοχές τους και σε συνδυασμούς που θα ποικίλλουν από χώρο σε χώρο. 

Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016.



Η φημισμένη αρχιτέκτονας Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που επιμελείται την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, επεσήμανε ότι το «Μακεδονία Παλλάς» είναι βασικά ένα ξενοδοχείο πόλεως, το οποίο, όμως, λόγω της θέσης του στην παραλία, προσφέρεται και για διακοπές, ενώ, παράλληλα, είναι το σημαντικότερο ξενοδοχείο συνεδριακού τουρισμού στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου