Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ο Ludovico Einaudi παίζει πιάνο στην Αρκτική!


Ο Ιταλός μουσικοσυνθέτης και πιανίστας Ludovico Einaudi*** επιστρατεύτηκε για την καμπάνια αφύπνισης των "σπουδαίων" του κόσμου σχετικά με την καταστροφή της Αρκτικής. Η Greenpeace έχει στόχο να προτρέψει αυτούς που αποφασίζουν, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του Αρκτικού Ωκεανού καθώς το λειώσιμο των πάγων στην περιοχή θα έχει τεράστιες επιπτώσεις κυρίως στο βόρειο ημισφάιριο (πλημμύρες, άνοδο θερμοκρασίας, ξηρασίες, σφοδρές καταιγίδες).

Ο Ludovico Einaudi συνέθεσε και έπαιξε την "Ελεγεία για την Αρκτική", σ' ένα πιάνο με ουρά που ήταν τοποθετημένο πάνω σε μια επιπλέουσα πλατφόρμα με φόντο παγόβουνα! Τα γυρίσματα έγιναν κοντά στο Svalbard της Νορβηγίας. Ο Einaudi ένωσε τη φωνή του με τους υπόλοιπους 8.000.000 ανθρώπους που απαιτούν την προστασία της Αρκτικής.


*** Ο Ludovico Einaudi είναι μουσικός παγκοσμίου φήμης, έχει συνθέσει μεταξύ άλλων τη μουσική για την ταινία “Black Swan” και την τηλεοπτική σειρά “Doctor Zhivago”, ενώ οι συναυλίες του στο Royal Albert Hall και στη Σκάλα του Μιλάνο είναι sold out.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου