Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Το δέντρο της γνώσης - design

bespokeoak13bespokeoak11
















Η χρησιμότητα παντρεύεται με την τέχνη και το αποτέλεσμα ομορφαίνει το σπίτι μας. Οι βιβλιοθήκες πάντα στολίζουν ένα σπίτι όπως και να είναι.
Οι άνθρωποι που αγαπούν τα βιβλία παραπονιούνται ότι δεν έχουν αρκετό χώρο γι' αυτά. Προσωπικά έλυσα το πρόβλημα των πολλών βιβλίων υιοθετώντας 2 δημόσιες βιβλιοθήκες, μία στην Λήμνο και μια στην Αλβανία. Διαπίστωσα ότι η κίνηση αυτή, αφενός μου έδωσε την ευκαιρία να αγοράσω καινούρια βιβλία και αφετέρου με χαρά διαπίστωσα ότι τα βιβλία μου διαβάστηκαν και από άλλους βιβλιόφιλους. Έτσι, αφού απόκτησα χώρο σκέφτηκα να αγοράσω και μια καινούρια βιβλιοθήκη και ψάχνοντας "έπεσα" πάνω στη βιβλιοθήκη-δέντρο.

bespoak21
Μια Βρετανική εταιρία, η BespOak Interiors ακολουθώντας την τάση της εσωτερικής διακόσμησης για περισσότερη "φύση" μέσα στα σπίτια, κατασκεύασε το "δέντρο των βιβλίων". Χρησιμοποιώντας ξύλο βελανιδιάς, κατασκεύασε βιβλιοθήκες που θυμίζουν δέντρο, επάνω στο οποίο μπορεί κανείς να τοποθετήσει τα βιβλία του!
Τα κλαδιά γίνονται ράφια, το «δέντρο» μετατρέπεται σ΄ένα χρηστικό έπιπλο με διακλαδωμένα επίπεδα τα οποία γεμίζουν με βιβλία που στέκονται με κάποια κλίση στις άκρες των κλαδιών.

bespokeoak1
Το δέντρο της φωτογραφίας έχει ύψος 1.80 μ. και κοστίζει 380.61 Ευρώ.
Η BespOak έχει φτιάξει διαφορετικά «δέντρα» σε μέγεθος, υφή και αισθητική, με άλλα να είναι πιο τραχιά και «φυσικά», και άλλα πιο «καθαρά» και μίνιμαλ. Όποιος θέλει μπορεί να παραγγείλει το δικό του δέντρο που ταιράζει καλύτερα στο χώρο του.  Η εταιρία κατασκευάζει και κλαδιά και ράφια από ξύλο βελανιδιάς. Στο Etsy θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου