Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

FoldiMate! Το ρομποτάκι βοηθός

Το σιδέρωμα και δίπλωμα των ρούχων είναι μια βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία. Τώρα όμως φτιάχτηκε ένας σούπερ ρομποτικός βοηθός που μπορεί να μας απαλλάξει από την «αγγαρεία» και το χαμένο χρόνο!
Πρός το παρόν η τιμή του είναι τσουχτερη (750euros) αλλά φαντάζομαι οτι σε μερικά χρόνια θα το αγοράζουμε με δόσεις από τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών.

Εταιρεία startup από το Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε το FoldiMate
τον ρομποτικό βοηθό της μπουγάδας που διπλώνει αυτόματα τα ρούχα.

Η συσκευή διαθέτει έναν ιμάντα, πολλά ρομποτικά χέρια και ένα κινούμενο ράφι που βγάζει τα τέλεια διπλωμένα ρούχα μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.
(Δουλεύει με ατμό και ταυτόχρονα αρωματίζει και τα ρούχα).



«Το FoldiMate είναι μια ρομποτική συσκευή διπλώματος ρούχων και τα διπλώνει πάντα με τέλειο τρόπο. Σαν ειδικός», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.
Έχει ύψος 81 εκατοστά και πλάτος 70 ούτως ώστε να χωρά στο χώρο του πλυντηρίου. Μπορεί ωστόσο να μεταφέρεται και σε άλλα δωμάτια καθώς έχει βάρος 30 κιλά. Χρειάζεται δέκα δευτερόλεπτα για να διπλώσει τα περισσότερα ρούχα και ακόμα 20-30 δεύτερα για να ισιώσει- με ατμό- τις ζάρες.
Μπορεί να διαχειριστεί 15 με 20 ρούχα τη φορά. Κάποια και πάλι θα πρέπει να περνούν από τα χέρια σας: πετσέτες, εσώρουχα και κάλτσες.
Η συσκευή είναι διαθέσιμη εμπορικά από το 2014 αλλά η εταιρεία έχει πια επικεντρωθεί σε ένα πιο «οικογενειακό» μοντέλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017.

Λοιπόν επιτέλους μετά από τα πλυντήρια, στεγνωτήρια και τα άλλα σωτήρια μηχανήματα ανακαλύφθηκε και το φοβερό σιδεροδιπλωτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου