Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

June ο πανέξυπνος!

Φαίνται πως όλα στη ζωή μας γίνoνται "smart"! 
Smart homes, smart phones κλπ.
Τώρα έχουμε και πανέξυπνους φούρνους... Δεν ξέρω αν όλα αυτά μας μετατρέψουν σε εντελώς χαζούς τελικά

Cook smarter, eat better

Πρόκειται για τον June (Ιούνιο), έναν πανέξυπνο φούρνο που μπορεί να αναγνωρίσει το φαγητό που τοποθετείται στο εσωτερικό του και να «καταλάβει» σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρευτεί το κάθε πιάτο. Ο φούρνος μπορεί να φτιάξει ψητά, βραστά αλλά και πιάτα στον ατμό χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που έχει αποθηκευμένες στη μνήμη του για να καταλαβαίνει ποιος τρόπος μαγειρέματος είναι ο καλύτερος και ο πιο υγιεινός.


Ο φούρνος είναι λίγο μεγαλύτερος από φούρνο μικροκυμάτων αλλά δεν χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία. Διαθέτει μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας που βοηθάει στο να αναγνωρίζεται το φαγητό και να μπορεί να μαγειρευτεί σωστά, στον κατάλληλο χρόνο και με τον σωστό τρόπο.
Ο June συνδέεται μέσω WiFi με το ίντερνετ και έτσι μπορείτε να ανανεώνετε συνέχεια τις συνταγές που αναγνωρίζει ακόμα και αν περιέχουν τα πιο δύσκολα υλικά.

Ο φούρνος μπορεί να «σκέφτεται» και να επιλέγει ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να ψήσει το φαγητό που βρίσκεται στο εσωτερικό του, όπως θα έκανε ένας καλός σεφ.  Εσείς αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το κινητό ή το τάμπλετ σας εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εφαρμογή. Η τιμή του ξεκινά από 2.630 ευρώ
(Τσουχτερό εεεεεε?)

Αν ψάχνετε για κάτι πιο οικονομικό υπάρχει και ο έξυπνος φούρνος Tovala, ο οποίος κοστίζει μόνο 175-237 ευρώ. (Βέβαια αυτός δεν είναι και πανέξυπνος...)


Ο συγκεκριμένος φούρνος φτιάχνει επίσης νόστιμα και υγιεινά πιάτα φροντίζοντας να τα μαγειρέψει στη σωστή θερμοκρασία ώστε να μην καίγεστε, αν θέλετε να τρώτε κατευθείαν μετά το σερβίρισμα του φαγητού. Κάθε πιάτο μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λεπτά αλλά δυστυχώς δεν αναγνωρίζει (προς το παρών) αρκετά πιάτα εκτός από τα ειδικά δοχεία που πωλούνται από την εταιρία και έχουν πάνω συγκεκριμένο barcode. Ο φούρνος αναγνωρίζει το barcode και μπορεί έτσι να μαγειρέψει το φαγητό σας χρησιμοποιώντας τις σωστές θερμοκρασίες και τρόπους ψησίματος.
Κάθε γεύμα κοστίζει 9-13 ευρώ (πολλά για ένα μόνο γεύμα) ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει και κάθε εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν το εβδομαδιαίο μενού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου