Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Είμαστε όλοι συγγενείς; Το ταξίδι του DNA.

Το «Ταξίδι του DNA» είναι ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεάσεις. Δημιουργήθηκε από την μηχανή αναζήτησης φτηνών πτήσεων «Momondo»  στα πλαίσια προώθησης ενός διαγωνισμού δωρεάν εξέτασης DNA και προσφοράς ενός ταξιδιού σε έναν προορισμό της επιλογής του ατόμου.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή της ζωής μας επισκεπτόμαστε τα μέρη όπου έχουν ζήσει ή γεννηθεί κάποιοι από τους προγόνους μας. Γενικά ψάχνουμε τις ρίζες μας. Στο βίντεο δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να ανακαλύπτουν τις ρίζες τους μέσω μιας εξέτασης DNA.
Έτσι ανακαλύπτουν ότι προέρχονται από διάφορες περιοχές του πλανήτη, από χώρες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν ότι έχουν κάποιου είδους σχέση.
Αυτοί που επαίρονται για την "καθαρότητα" της προέλευσής τους καλύτερα να μην κάνουν ΠΟΤΕ αυτήν την εξέταση DNA.

Παρόλο που δεν είναι γνωστό εάν τα πρόσωπα του βίντεο είναι ηθοποιοί ή εάν πράγματι υποβλήθηκαν σε εξέταση DNA, το μήνυμα δεν παύει να είναι δυνατό: δεν υπάρχουν φυλές. Όλες οι φυλές του κόσμου έχουν έρθει από προσμίξεις και δεν είναι απαραίτητο να είναι συνδεδεμένες με μια μόνο γεωγραφική περιοχή.
«Όλοι είμαστε κατά ένα τρόπο μακρινά ξαδέλφια», αναφέρει ένα από τα πρόσωπα του βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο YouTube.
Ο διαγωνισμός τελειώνει στις 16 Αυγούστου 2016, ενώ το πρώτο βραβείο είναι ένα ταξίδι σε όλα τα μέρη της γης απ' όπου δείχνει το τεστ ότι έχεις ρίζες! Ενδιαφέρον. Υπάρχουν και άλλα δώρα. Μπορείτε να λάβετε μέρος ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου