Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Gadget για κατοικίδια!

Αν έχετε κατοικίδιο και παράλληλα εργάζεστε, τότε μάλλον θα νιώθετε τύψεις και ανασφάλεια για τις ώρες που αναγκαστικά βρίσκεστε μακριά του.

Η τεχνολογία όμως προχωρά με γρήγορούς ρυθμούς και μας φέρνει κοντά στους μικρούς μας φίλους ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη του κόσμου αν χρειαστεί.


Ο λόγος για το Φίρμποου Furbo, μία οικιακή ενσύρματη συσκευή που κερνά μικρές λιχουδιές τους μικρούς μας φίλους.
Το Furbo αποτελείται από ένα δοχείο τροφής (κατάλληλο μόνο για ξηρά τροφή), ένα μηχανισμό για την εκτόξευσή της, ηχείο, μικρόφωνο, κάμερα και μερικά ακόμη «πραγματάκια» που κάνουν την «επικοινωνία» πιο εύκολη.
Μέσω της ενσωματωμένης κάμερα, o ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα πέρα του να ενεργοποιεί το μηχανισμό εκτόξευσης λιχουδιάς να παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση εικόνα από το χώρο που βρίσκεται το κατοικίδιο και αυτό γιατί το gadget  είναι σχεδιασμένο να συγχρονίζεται με οποιαδήποτε android ή ios συσκευή και να αλληλεπιδρά.






Η κάμερά του έχει ζουμ φακό 120 μοιρών και δίνει 720p HD εικόνα, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο για λήψη στατικών εικόνων όσο και βίντεο, ενώ ταυτόχρονα έχει ενσωματωμένο υπέρυθρο LED φίλτρο που επιτρέπει τη λήψη υψηλής ποιότητας εικόνων ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το μικρόφωνο που διαθέτει το Furbo είναι σχεδιασμένο να συλλέγει ήχους από το χώρο και αν ο αισθητήρας αντιληφθεί πως το κατοικίδιο βρίσκεται σε ανησυχία ενημερώνει με προσωπικό μήνυμα τον ιδιοκτήτη. Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης μπορεί να στέλνει ηχητικά μηνύματα και να μεταδίδονται από το ηχείο καθησυχάζοντάς το σε περίπτωση ανήσυχης συμπεριφοράς ή απλώς αναζητώντας το για να δείξει την παρουσία του στο χώρο
Σίγουρα δεν πρόκειται για πρωτοπόρο gadget αφού κάτι αντίστοιχο προϋπήρχε. Αυτό όμως που το διαφοροποιεί από την προϋπάρχουσα συσκευή είναι δύο στοιχεία. Πρώτον, πριν την ενεργοποίηση της εκτόξευσης ανάβει ένα γαλάζιο λαμπάκι το οποίο ερεθίζει το οπτικό νεύρο του κατοικίδιου ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται από έναν διακριτικό ήχο όμοιο με αυτούς που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες κατά την εκπαίδευση των κατοικίδιων. 
Δεύτερο, αλλά σημαντικότερο, η τιμή του είναι μόλις 86 ευρώ έναντι των 148 ευρώ που πωλείται η αντίστοιχη ανταγωνιστική συσκευή. 
Η διανομή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο, οπότε κάντε λίγο υπόμονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου