Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ (#TryBeatingMeLightly)

Οι γυναίκες του Πακιστάν ξεσηκώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων Twitter και Facebook κάνοντας δηλώσεις σαν κι αυτή: ‪#‎TryBeatingMeLightly‬ και θα σου σπάσω το χέρι που σήκωσες πανω μου. Κι αν μείνει κάποια βλάβη; Θα το αφήσω στον Αλλάχ!
Το "Σοφό;" Συμβούλιο της Ισλαμικής Ιδεολογίας, μια ομάδα κληρικών και ακαδημαϊκών που συμβουλεύει την κυβέρνηση και έχει μεγάλη επιρροή στο Πακιστάν, πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα ένα απάνθρωπο νόμο. Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο νομιμοποιείται η βία ενάντια στις γυναίκες και πιο συγκεκριμένα: οι άνδρες θα μπορούν να «χτυπούν ελαφρά» τις συζύγους τους σε περίπτωση που εκείνες αρνηθούν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί τους, δεν ντυθούν ευπρεπώς, συνομιλήσουν με αγνώστους, μιλήσουν δυνατά, δώσουν χρήματα σε κάποιον χωρίς τη δική τους συναίνεση ή, γενικότερα, τους «προσβάλλουν» με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο Πακιστανός φωτογράφος Fanher Rapier ξεκίνησε μια καμπάνια στο Facebook και το Τwitter με το hashtag #TryBeatingMeLightly («Δοκίμασε να με χτυπήσεις ελαφρά...») για να κατακρίνει τη συγκεκριμένη πρόταση. Στο Facebook βρήκα τις δημόσιες αναρτήσεις για το θέμα αυτό, αλλά αν μπείτε στο Twitter θα δείτε τις αντιδράσεις των Πακιστανών γυναικών που αντιδρώντας στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, αναρτούν ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους και δηλώνουν το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος δοκιμάσει να τις χτυπήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου