Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Χειροποίητη Υδρόγειος σφαίρα στου Ψυρρή

Συγκινητικό: υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγοράζουν ή παραγγέλνουν μια χειροποίητη υδρόγειο σφαίρα από τον μοναδικό κατασκευαστή στου Ψυρρή. Η μικρή οικογενειακή βιοτεχνία του Μιχάλη Κοϊμτζή, που ιδρύθηκε το 1951, συνεχίζει να κατασκευάζει τη μαγική μπάλα των παιδικών μας χρόνων. Πόσα και πόσα όνειρα δεν έχουν γίνει όταν το παιδικό μας δάχτυλο ταξίδευε στις άγνωστες χώρες του κοίλου χάρτη ... αυτά προ google maps.


Η εταιρεία Cosmic ξεκίνησε την παραγωγή χειροποίητων υδρογείων σφαιρών το 1951 και πέρασε στο βιομηχανοποιημένο προϊόν το 1978. Όλων των ειδών τις υδρόγειες σφαίρες θα βρει κανείς εκεί στη Σαρρή 12 στου Ψυρρή. Στο τζάμι ξεχωρίζει η επιγραφή «Βιοτεχνία υδρόγειων σφαιρών και ειδών γραφείου», η οποία σε προϊδεάζει για όσα θα συναντήσεις εντός του καταστήματος. Τα τελευταία χρόνια εκτός από τις βιομηχανοποιημένες αναβίωσε ξανά την κατασκευή των χειροποίητων υδρογείων σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής. Η σχεδίαση του χάρτη και τα χρώματα γίνονται κατόπιν παραγγελίας του πελάτη. Ένας επίπεδος χάρτης όπως τον γνωρίζουμε χωρίζεται σε 24 ατράκτους, οι οποίες κόβονται στο χέρι. Στη συνέχεια, γίνεται επικόλληση με μαθηματική ακρίβεια χιλιοστού πάνω στη μπάλα, ενώ τέλος θα πρέπει να γίνει ειδική επεξεργασία ώστε η επικόλληση να είναι σταθερή. Η επιφάνεια μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερή. Πάνω στον χάρτη μπορούν να τυπώσουν ονόματα , αφιερώσεις , φωτογραφίες ή λογότυπα εταιρειών. Οι σφαίρες μπορεί να είναι ματ ή να είναι λουστραρισμένες με γυαλιστερή επιφάνεια. Πάντοτε κατασκευάζονται μετά από συνεννόηση με τον πελάτη. Ο ελάχιστος χρόνος παράδοσης είναι μία εβδομάδα.



Έχω ήδη έναν παγκόσμιο χάρτη όπου μπορείς να ξύσεις τις χώρες που έχεις επισκεφτεί. Σκέφτομαι να αγοράσω μια υδρόγειο και να κολλάω κίτρινα αυτοκολλητάκια πάνω στις χώρες που έχω ήδη πάει και κόκκινα σε αυτές που θέλω να πάω. Λέτε να γίνει όλος ο πλανήτης κόκκινος;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο koimtziscosmic.gr
COSMIC
Σαρρή 12, Ψυρρή
2103216596

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου