Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Διακοπές στο Αλιμοχωριό


Μα φυσικά και ο Άλιμος ΔΕΝ είναι χωριό! Είναι όμως από τα ευνοημένα προάστια της Αθήνας που τον Αύγουστο μοιάζει με παραθαλάσσιο χωριό. Πουλάκια και τζιτζίκια ακούς όλη μέρα. Οι κάτοικοί του, ως επί των πλείστον Αθηναίοι που επιλέγουν να μείνουν και να χαρούν την πόλη τους Αυγουστιάτικα, χαιρετιούνται καθημερινά στην όμορφη Costa Del Sol (Ακτή του Ήλιου), στο Bolivar, στο Nalu, στο Akanthus, στο Bake, στο Μπακάλικο και στο νεοαποκτηθέν Cine Alimos.


Πάμε για περπάτημα και μας καλούν από τα μπαλκόνια γνωστοί και άγνωστοι για να μας πουν μια κουβέντα ή να μας τρατάρουν κάτι. Οι προσκλήσεις για μπιρίμπα ή ταβλάκι κάτω από το Αυγουστιάτικό φεγγάρι δε λείπουν. Διακοπές στο "μπαλκονίτσι" κάνουν.

Η πρόσκληση για ένα ποτηράκι κρασί ή μια μπιρίτσα καλοκαιριάτικα σημαίνει φόρα βερμούδα, σαγιονάρα και θα βγάλω στο τραπέζι ότι καλό έχω. Το τρίπτυχο κρασί, φρούτο και τυρί πάντα παίζει. Το πεπόνι της φωτό είναι Yellow Bello - το βρήκα στον Σκλαβενίτη- και το συνδύασα με προσούτο λίγο ψευτοπέστο με αμύγδαλο και ένα φύλλο βασιλικού από τη γλάστρα μου.


Η ευτυχία του Αλιμιώτη είναι μια Αυγουστιάτικη παρένθεση ανάμεσα στον εαυτό του και στη θάλασσα.


- Η πασαρέλα της παραλίας κρατάει το μάτι και το μυαλό μας σε εγρήγορση.

- Η καλοκαιρινή ραστώνη μας ωθεί στο να εξομολογούμαστε τα κεφάλαια της ζωής μας, να γελάμε σαν παιδιά, να λέμε λόγια μικρά καθημερινά και κουβέντες γλυκές - ανθρώπινες βρε παιδί μου.

- Σχολιάζεις τη ζέστη, τον καιρό, καμιά "τουρίστρια", τα αυριανά μαγειρέματα, την καθημερινότητα του τίποτα και αυτό είναι το σπουδαίο γιατί είσαι διακοπές και θες να χαλαρώσεις.

- Η μουσική της σιωπής διακόπτεται από το ερωτικό ντελίριο των τζιτζικιών και όχι μόνο! Προσοχή! Ακουγόμαστε!


Καθώς το ημερολόγιο θα δείξει σε λίγες μέρες το τέλος του Αυγούστου θα μας έρθει μια θλίψη γιατί θα χάσουμε την πόλη μας από τους βάρβαρους που θα επιστρέφουν φασαριόζικα φέρνοντας μαζί τους την ένταση του τουριστικού Αυγούστου που βίωσαν.

Ευτυχώς πολλοί από εμάς θα πάμε διακοπές τον γλυκό Σεπτέμβρη, μακρυά από τα πολύβουα τουριστικά κύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου