Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Βραβευμένο Αιγυπτιακό design




Plastic - waste - reuse: αυτό είναι το σκεπτικό της Αιγυπτιακής εταιρίας design που μπήκε στα διεθνή σαλόνια και κερδίζει βραβεία. Το reform studio βρίσκεται στο Κάϊρο και το τελευταίο διάστημα κερδίζει όλο και πιο κολακευτικά σχόλια από ειδικούς στο χώρο του design για την σημαντική δουλειά του. Κατασκεύασαν ένα πρωτοπωριακό υλικό το plastex χρησιμοποιώντας χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες! Με αυτό το υλικό έντυσαν καρέκλες της δεκαετίας του '60. Τα πολύχρωμα και ξεχωριστά έπιπλα που φτιάχνουν τραβούν τα βλέματα οικολόγων και μη.




Το καινοτόμο plastex είναι ανθεκτικότατο, πλένεται εύκολα και ξεχωρίζει για την εκπληκτική πολυχρωμία του, ένα Αιγυπτιακό σήμα κατατεθέν που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Τα μοτίβα, απλά, με ρίγες ή καρό είναι εντυπωσιακά και ξεχωρίζουν επάνω σε ρετρό σκαμπό, καρέκλες της παλιάς κοπής του καφενείου, ενώ έχουν βρει εφαρμογή ακόμα και σε ξύλινους πάγκους της σκανδιναβικής σχολής.

Πέρα από την ιδιαιτερότητά τους, εξυπηρετούν όλο το κίνημα της επαναχρησιμοποίησης - ανακύκλωσης υλικών, ένα trend που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο με σκοπό να αναθεωρήσουμε τι τελικά είναι πραγματικά «άχρηστο» στην σημερινή μας εποχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου