Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Δωρεάν μαθήματα Δημοτικού!


Έρχεται ο Σεπτέμβρης που για όσους έχουν παιδιά σημαίνει σχολείο, τρέξιμο και ανυπολόγιστα έξοδα. Νά 'πιαναν τόπο; Καλά θα ήτανε. Ακόμα θυμάμαι όταν τα παιδιά μου πήγαν στην Α δημοτικού ζήτησαν να αγοράσουμε 3 ψαλίδια. Όταν ρώτησα, κανείς δεν ήξερε να απαντήσει γιατί ένα παιδάκι δημοτικού χρειάζεται 3 ψαλίδια. Επίσης μου έκανε εντύπωση το πόσοι γονείς ρωτούσαν για φροντιστήρια δημοτικού. Οι δασκάλες ... τίποτα βρε παιδιά; Και καλά για μελέτη τα ήθελαν, καθώς δούλευαν, και τα παιδιά δεν στρώνονταν οικειοθελώς να διαβάσουν όλα αυτά τα απίστευτα πράγματα που το σοφό Υπουργείο Παιδείας πιστεύει ότι χρειάζονται για την πνευματική ανάπτυξή τους (γι' αυτό γεμίσαμε παπαγαλάκια και μπούφους). Τέλος πάντων, σας έχω καλά νέα.


Καθώς τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με τον υπολογιστή θα βρουν ένα εύκολο, προσιτό και δωρεάν τρόπο για να καλύπτουν τυχόν κενά.Το πρώτο e-δημοτικό σχολείο λέγεται «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο  και παρέχει περισσότερα από 10.000 βιντεο-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη των 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου εντελώς δωρεάν. Αυτή τη στιγμή κάποια μαθήματα είναι υπό ανάπτυξη. Δεν υποκαθιστά τα «κανονικά» σχολεία, αλλά διευκολύνει και ενισχύει την παραδοσιακή διδασκαλία. Θα το βρείτε στο arnos.gr.


Το «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα και η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Νικόλαο Ουζούνογλου, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. Για την υλοποίηση του οράματος «εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια» εργάζεται η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, με περισσότερους από είκοσι εθελοντές δασκάλους. Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι προσβάσιμη από κάθε μέρος του πλανήτη και εντελώς πληροφοριακά το σχολικό έτος 2014 - 2015 έκαναν χρήση πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέψεις απ' όλο τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου