Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Γυναίκες μάχονται να αλλάξουν τον κόσμο!

Γυναίκες όλων των ηλικιών και των φυλών υπερασπίζονται το δικαίωμα στη ζωή και στη διαφορετικότητα. Υψώνουν το ανάστημα και αντιστέκονται...
Δεν είναι φυσικά οι μόνες, είναι απλά αυτές που αναδείχθηκαν μέσα στο 2016

Muzoon Almellahan

Η Μουζούν Αλμελαχάν είναι μια 17άχρονη πρόσφυγας από τη Συρία που παλεύει κατά των παιδικών γάμων και υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών. 
Πέρασε 3 χρόνια σε κατασκήνωση προσφύγων πηγαίνοντας από σκηνή σε σκηνή και προσπαθώντας να πείσει τις οικογένειες να στείλουν τις κόρες τους σχολείο.

Haneefa Adam


Η Χανιφά Αντάμ, νιγηριανής καταγωγής, είναι φοιτήτρια και ζει στο Λονδίνο. Είναι εκείνη που πρώτη σχεδίασε hijab για τη διάσημη κούκλα Barbie, την επονομαζόμενη Hijarbie. Σκοπός της είναι να κάνει τα παιχνίδια πιο προσιτά σε όλες τις κουλτούρες.

Sharmeen Obaid Chinoy 


Η δημοσιογράφος Σαρμίν Ομπέιντ Σινόι από το Πακιστάν κέρδισε φέτος Όσκαρ (το δεύτερο στην καριέρα της) καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τη συγκινητική ταινία της «Ένα κορίτσι στο ποτάμι: Το τίμημα της Συγχώρεσης». Θέμα της ταινίας της οι φόνοι τιμής στο Πακιστάν, ένα φρικτό έθιμο με θύματα γυναίκες που δολοφονούνται από τα αρσενικά μέλη της οικογένειάς τους όταν αυτά θεωρούν ότι θίχτηκε η τιμή της οικογένειας.

Savannah Brown

Η ποιήτρια Σαβάνα Μπράουν (19 ετών), βρίσκεται πίσω από το βίντεο στο Youtube που έγινε viral με τον τίτλο «I am a slut», το οποίο σκοπό είχε να εξευτελίσει το μισογυνισμό. Η ίδια στο κανάλι της ασχολείται συνέχεια με θέματα ταμπού, σεξουαλικότητας, ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, ψυχικής υγείας και σεξισμού.

Cameron Esposito

Η Κάμερον Εσποσίτο το ανερχόμενο αστέρι του stand up comedy στο LA, χρησιμοποιεί τα σκετσάκια της για να υπογραμμίσει με τον πιο έξυπνο τρόπο πολύ σημαντικά θέματα όπως η οπλοκατοχή στην Αμερική.

Antonietta Ledezma

Η Αντονιέτα Λεντέζμα, κόρη του φυλακισμένου (με ψευδείς κατηγορίες συνωμοσίας) δήμαρχου του Καράκας Antonio Ledezma, παλεύει για την απελευθέρωσή του ίδιου και άλλων 77 πολιτικών κρατουμένων, αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα. Σε έναν από τους πιο συγκινητικούς λόγους της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Στη Βενεζουέλα μάθαμε τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα επειδή έπρεπε να παλέψουμε γι’ αυτά και αυτή είναι μια μάχη χωρίς όρια»

Dr Laura Stanchel

Πρόκειται για την ιδρύτρια της οργάνωσης We Care Solar, η οποία προωθεί την ασφαλή μητρότητα. Η Λόρα Στάνσελ  οδηγήθηκε στη δημιουργία της οργάνωσης μετά από ένα ταξίδι στη Νιγηρία το 2008, όπου είδε σκληρές και σοκαριστικές εικόνες όπως γυναίκες που γεννούσαν στο απόλυτο σκοτάδι υπό άθλιες συνθήκες. Πλέον η We Care Solar έχει αναπτύξει προγράμματα σε περιοχές στο Νεπάλ, τις Φιλιππίνες και την Αφρική.

Cynthia Meyer

Η Αιδεσμιότατη Σύνθια Μέιερ από το Κάνσας θα δικαστεί από εκκλησιαστικό δικαστήριο επειδή αποκάλυψε στο εκκλησίασμά της τον Ιανουάριο ότι είναι ομοφυλόφιλη. Η ίδια δήλωσε ότι στα 25 χρόνια που είναι Αιδεσμιότατη ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε πραγματικά καλά με τον εαυτό της και ελπίζει να αλλάξει την προκατάληψη της εκκλησίας ενάντια στους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου